Dag 56 & 57: laatste dagen aan de kust

Woensdagochtend besteden we tijd aan het repatriëren van JW's horloge. Het lijkt erop dat ons hotel in San Pedro, Noord-Chili niet van zins is het ons makkelijk te maken. Ze willen het horloge wel opsturen, maar inmiddels betaalden we al 2 keer verzendkosten en toch wacht het hotel nog op instructies. We roepen zelfs de hulp in van booking.com, maar of dit soelaas biedt moeten we weer afwachten.

Vroeg in de middag ontmoeten we Kees, Marianne, Petra en Ronald in Viña del Mar. Die badplaats bereik je makkelijk met de metro. Vandaag is het warm en het strand is overvol. We lunchen en slenteren langs de vele kraampjes met hoedjes, sieraden en kleding.

Vanavond genieten we op ons eigen terras van de lichtjes van de stad en de ondergaande zon. Morgen wordt al weer een warme dag!

Donderdag is onze laatste dag aan de kust van Chili. We regelen onze was en wat administratie, terwijl Kees, Marianne, Petra en Ronald de buurt en de plaatselijke begraafplaats verkennen. In de lobby ontmoeten we een Amerikaans stel dat ons uitlegt hoe het echt zit met Obama's beleid en Trumps plannen. Zij zijn immigranten, maar inmiddels behoorlijk naar rechts opgeschoven. Van hun zuur verdiende geld maken zij nu een luxe cruise in Zuid-Amerika.

's Middags nemen we de metro naar het strand van Viña del Mar en drinken romantisch wijn op een terras. Op het strand verzamelen we weer. Een lifeguard redt een meisje van 12 uit de wilde zee. Het hele strand kijkt gespannen toe en applaudiseert als de lifeguard na gedane arbeid terugkeert naar zijn uitkijktoren. Kees en JW trotseren de golven ook en krijgen daarvoor applaus van ons. 

Terug in Valparaiso eten we heerlijk en nemen met elkaar het leven door. Al weer weemoedig, want aan alle mooie dingen komt een eind…

 

 

Trackback van jouw site.

Reacties (2)

 • Willemien

  |

  Genieten zo te zien! Jullie zullen t nog missen. Maak er nog een mooie tijd van. In ieder geval dank voor de mooie verhalen en fotos. Top Fenniek

  Reply

 • Kirsten

  |

  Wat ziet het er mooi uit allemaal! En sfeervolle beschrijvingen… Geniet van de rust op Aruba.

  Reply

Laat een reactie achter

Blijf op de hoogte

Vul hier je naam en e-mailadres in.
Je krijgt dan een mailtje als we nieuws hebben!

Loading