Dag 52: naar de kust van Chili… Feliz 2017!

Op de laatste dag van 2016 is het de hoogste tijd om verder te trekken. Het is een kippeneindje naar de kust, maar we kiezen een sightseeing route door het uitgestrekte achterland. Op de markt van Peralillo in het noorden bewonderen we de prachtigste tomaten (oh, als eieren zo groot), meloenen, laadbakken vol bosuien en stralende mensen met hun typische hoeden.

Via Pumanque rijden we naar het zuiden. In Lolol met zijn koloniale huisjes drinken we koffie op een veranda met cactussen en hangende Kerstmannen. Propriedad privada, lezen we op menig pand dat bij nadere beschouwing niet meer blijkt dan een losse muur of gevel met verwilderde achtertuin.

Bucalemu is een gezellig vissersplaatsje aan de kust. Op het strand proberen Chileense mannen ons te enthousiasmeren voor een ritje te paard door de branding. Onder een beeld van Jezus staan borden met verhelderende pijlen voor het geval zich hier een tsunami voordoet: zo weten wij dat we het strand dan het best aan de dorpse zijde verlaten. Het lekkerst lunchen kun je vaak in donkere lokaaltjes met plakkerige, plastic tafelkleedjes. Op de bovenverdieping van ons restaurantje Le Chino aan zee deinen we vervaarlijk mee met de zwevende houten vloer.

Ons hotel Possado ligt ten zuiden van Pichelemu in Punto de Lobos. Ook nu dolen we zonder navigatie weer vele rondjes over steile straatjes voordat we bij de Surf Lodge Punto de Lobos zijn. Ons eco hotel blijkt een nieuwe naam (en eigenaar) te hebben.

Vroeg in de avond gaan we Pichelemu in om het jaar uit te luiden. Chilenen vieren oudjaar vooral met barbecue's en drank in eigen tuin en alle restaurants blijken dus dicht. Zo nuttigen we ons laatste avondmaal van 2016 na een rondje boulevard, strand en steile straatjes op het terras van een snackbar met een groot glas pina colada.

Wat een mooie dag om de zuidelijkste plek van onze wereldreis te bereiken! Hier in Pichelemu zijn we 8.085 mijl verwijderd van Coldfoot in Alaska, de noordelijkste plek waar we precies 4 maanden geleden, op 31 augustus, de poolcirkel passeerden. Tussen de Chileense gezinnen en met 100'en wensballonnen aan de horizon swingen we het jaar uit met een Latijns-Amerikaanse live band op de boulevard van Santiago. Feliz nuevo anos!!!

Trackback van jouw site.

Laat een reactie achter

Blijf op de hoogte

Vul hier je naam en e-mailadres in.
Je krijgt dan een mailtje als we nieuws hebben!

Loading