Dag 26 & 27: downsizen in Lima

Met de nachtbus reizen is avontuurlijk, maar sfeerproeven is wel lastig in het donker. Als we maandag om 6 uur wakker worden zien we woestijnachtige heuvels en de 1e contouren van Lima, met krottenwijken, vuil op straat en chaotisch verkeer.

Om de stad met 7 miljoen inwoners en 43 districten door te komen ben je zo 2 uur bezig. Het centrum van de stad blijkt een moderne metropool, met grote bedrijven en een echte ochtendspits. Ons kleine hotel in Spaanse sfeer – met cactussen in de huiskamer – ligt in de hippe buitenwijk Miraflores.

Vandaag, 5 december, gaan we eerst naar het plaatselijke ziekenhuis. Fen loopt namelijk al weken rond met 2 pijnlijke voeten. Tenen om precies te zijn. Aan de 1e teen kan de Peruaanse orthopeed niets doen. Het bovenste kootje is waarschijnlijk gebroken na een struikelpartij in Salinas 2 weken geleden. De linkerteen kan met een eenvoudige ingreep worden gerepareerd. In Jip &Janneke-beelden tekent de aardige chirurg uit welk deel van de nagel hij gaat wegsnijden. Terwijl Fen naar het plafond kijkt houdt JW de vorderingen in de gaten. Het ziet er redelijk professioneel uit, doet hij verslag. Fen staart intussen naar de onverklaarbare, zwarte tape op het plafond in de vorm van een zonnetje. Zouden ze in Peru ook aan alternatieve geneeswijzen doen?

Een aardige verpleger begeleidt ons daarna naar de kassa en de apotheek. Wel jammer van de volgorde (de verdoving is inmiddels uitgewerkt). Het pakt wel goed uit allemaal, zegt JW als we terug strompelen naar ons hotel. Hij bedoelt dat het ziekenhuis dichtbij was, vandaag sowieso een rustdag is na onze nachtelijke busrit en Fen nu over 2 of 3 dagen bij Macchu Picchu prima weer omhoog moet kunnen lopen.

Als tussenstop genieten we van koffie en een overheerlijke pasta bij Gianfranco's Caffé. De rest van de dag doen we weinig behalve luieren in ons sfeervolle hotel en een kapper bezoeken voor JW. Vanavond lopen we toch nog een straatje om: de pasta van G. is namelijk niet te versmaden.

Dinsdag valt ook een beetje in het water. Fen moet nog rust houden en dus verkent JW de buurt alleen. Miraflores heeft ook een heuse Inca-ruïne, waar een rond-point omheen is gebouwd. De boulevard aan zee ligt vlakbij, maar heel sfeervol is het er niet.

Intussen boekt Fen een nacht hotel bij, zodat we morgen samen het centrum van Lima kunnen verkennen. De komende 2 nachten zitten we in een nog fijnere kamer, top! Vanavond is 3 maal scheepsrecht bij de (bekroonde) Italiaan. Daarna boeken we onze vlucht naar Cusco en hotels in Cusco en Aguas Calientes. Eind van de week zijn we in Machu Picchu!

Trackback van jouw site.

Reacties (2)

 • Boukje

  |

  Wij verbleven toen ook in de wijk Miraflores! Ik vond het niet bijzonder, maar vergeleken bij andere desolate wijken is het goed daar te vertoeven. Wij hebben daar wel het goudmuseum bezocht! Hoop dat het inmiddels beter gaat met de voeten van Fen. Cusco mooii en Machu Pichu geweldig. Wel hoog he!!! Opnaar het volgende verslag!

  Reply

 • kees

  |

  Wat een prachtige avonturen. De stress lijkt uit het reizen en relaxen samen is ook belangrijk. Goed bezig. Nog maar 2 weken en we zien jullie in Chili. Have fun and enjoy. Veel liefs Marianne en Kees

  Reply

Laat een reactie achter

Blijf op de hoogte

Vul hier je naam en e-mailadres in.
Je krijgt dan een mailtje als we nieuws hebben!

Loading