Dag 52 & 53: the Wild West

In Yakima Valley bloeit de wijn-, fruit- en hophandel. Ons hotel ligt aan de noordkant van het stadje Yakima en is omgeven door bruinrode heuvels. We dompelen ons weer onder in het land van cowboys en rodeo! Bij het ontbijt in ons hotel zien we vooral Amerikanen met herfstvakantie of hunting plannen. Buitenlandse toeristen zijn hier nauwelijks. Gelukkig hoeven we niet te vechten om de laatste yoghurtjes.

Met het staartje van de storm achter ons aan rijden we de 97 South. Bij de Columbia River rijden we de staat Oregon in. Linda's Restaurant ligt strategisch op Biggs Junction, een knooppunt van wegen aan de rivier. We tanken er en slaan eten in.

De route naar Baker City is scenic en een Journey through time, aldus onze reisgids. Via Wasco, Moro en met graan bedekte heuvels belanden we in Shaniko, de beroemdste ghost town van Oregon. Vroeger was dit het centrum van de wolhandel, nu een levend museum met maar 30 inwoners. We zien verweerde houten schuren, roestige auto's en koetsen, cowboy & cowgirl wc's, afgebladderde veranda's en een mini-gevangenis met strop én bureau voor de sheriff.

De 218 East leidt ons naar Antelope, dat zo heet door de vele antilopen hier. Wij zien alleen 10-tallen herten in de berm, op de weg en in de kale tuinen. Zij eten namelijk alle bloemen in je tuin op. Narcissen zijn favoriet, weet Brig uit ervaring. Heuvels en bergen bestaan hier uit lavalagen. Elke 8000 jaar vormt zich een nieuwe laag. De fossiele grond is bijna 44 miljoen jaar oud. Op verschillende plekken kunnen we die John Day Fossil Beds National Monuments bekijken. Met z'n 2'en wandelen we door een buitenaards, turquoise landschap!

Om half 6 zijn we in Fossil. Daar is 1 motel, eenvoudig maar superleuk: als je de voordeur opendoet lopen de herten over de weg. Bij het enige eethuis, RJS Steaks & Sports, worden we aangeschoten door Jeff, een corpulente oorlogsveteraan in trainingsbroek. Hij was gelegerd in Duitsland en heeft dus een klik met Europeanen – in tegenstelling tot de meeste bewoners hier, aldus Jeff.

I've been retired for 23 years, I quit when I was 40. En even later: Guess what my age is… Zijn vrouw, de manager hier, gebaart Jeff dat hij ons niet mag lastigvallen, want ons eten wordt koud. Dan loopt hij weg, maar als zijn vrouw niet kijkt komt hij weer terug. Jeff is een echte redneck and proud of it! Hij heeft thuis 27 pistolen. Wij vragen ons af waar hij die in het slaperige stadje Fossil voor nodig heeft. What do you do? vraagt hij aan JW. Oh, that's me!! roept Jeff enthousiast als JW zegt dat hij in mental health care werkt. Inderdaad heeft hij wat vreemde trekjes. Hij schrijft zijn adres op een servetje. Met Send me a postcard! neemt hij afscheid van ons.

Zondag horen we dat inmiddels 75.000 mensen aan de kust zonder elektriciteit zitten. In Mammoth Lakes in Californië heeft het zelfs al flink gesneeuwd.

Jeff's vrouw zwaait vanochtend de scepter in het eethuis. Ter verhoging van de sfeer draagt zij een guitig Halloween-petje. Dit feest is eigenlijk pas over 2 weken, maar het halve land is er al van in de ban. Als zij een XXL take away voor ons heeft bereid, vertrouwt zij ons toe dat ze blij is als we Jeff een kaartje sturen: That makes his day!

We vervolgen onze fossiele route langs canyons, riviertjes en 1000'en grazende zwarte stieren: Spray, Kimberly, Mount Vernon, John Day en sprekende namen als Rattlesnake Creek, Murderers Creek, North Fork Road en South Fork Road.

Vanaf Prairy City verandert het landschap in bergen met naaldbomen. In Sumpter, een oud goudmijnstadje, bekijken we de antieke fabriek en lopen een rondje over vulkanische grond. Vandaag is Baker City onze eindbestemming. Geiser Grand Hotel is een masterpiece of Italian renaissance revival architecture. Het is er net Happy hour en zo schuiven wij aan bij de bar waar niemand zit. Als we vanavond nog ergens iets willen eten, blijkt het stadje uitgestorven. Zo eindigen we met een take away soup in onze hotelkamer met metershoge plafonds en statige bloemetjesgordijnen.

 

Trackback van jouw site.

Reacties (4)

 • Rini

  |

  heel mooi!!! Geniet ze!

  Reply

 • Els

  |

  Ha JW en Fenieke,
  Wat een fantastische reis maken jullie!!!! Avonturen genoeg….. Blijf lekker schrijven, dan kunnen wij ook een beetje meegenieten!!!!

  Reply

 • lidy

  |

  jongens wat is het prachtig en ben ik jaloerssssssss!!!!

  Reply

 • Sarah

  |

  Hi dears!
  Jeff inmiddels al een kaartje gestuurd?
  xx

  Reply

Laat een reactie achter

Blijf op de hoogte

Vul hier je naam en e-mailadres in.
Je krijgt dan een mailtje als we nieuws hebben!

Loading