Dag 44 & 45: terug naar Vancouver

Osoyoos ligt in de warmste en droogste regio van Canada. De 1e bewoners waren indianen. Maar de hier aanwezige cactussen, schorpioenen, hagedissen, ratelslangen, wigwams of (moderne) indianen zien we niet. Ook worden we vandaag niet gewekt door de vlijtige bladblazer.

Vanuit Osoyoos kunnen we linksaf naar het zuiden de Amerikaanse grens over. Wij nemen Highway 3 naar het westen. De scenic route over de Richter Pass leidt ons door onherbergzaam gebied, langs wijngaarden en kraampjes met alle soorten vers fruit, tomaten en knoflook in Keremeos.

Veel toeristen of campers zien we niet. Dat is fijn, al missen we wel de rest areas en view points langs de weg. In het kleine Princeton stoppen we bij een koffieshop. Internet hebben ze er niet, maar daarvoor kunnen we naar de library. De aardige madame heeft wel telepathische gaven. Als we terugkomen van internetten en de laatste paar honkbalinnings van de Toronto Blue Jays, antwoordt ze strike 2 (helaas ook geen cappuccino) en strike 3 (of rietjes).

In de bergen van Manning National Park kunnen we ons nog 1 maal in de groene eenzaamheid onderdompelen, aldus onze reisgids. Bij Hope rijden we de bewoonde wereld en de groene weiden in. In 1856 werd hier het 1e goud van British Columbia gevonden. Het drukke verkeer in Fraser Valley zijn we na 6 weken niet meer gewend!

Onze laatste RV-site in Burnaby, een voorstad van Vancouver, blijkt een veredelde parkeerplaats met heggetjes. Vanwege Thanksgiving-weekend was het moeilijk nog een plek te vinden. Maar we doen het er mee: we pakken in en maken de laatste restjes eten en drank op. En rekenen uit dat we in 18 dagen 3.285 km reden met ons grote mobiele huis!

Zaterdagochtend regent het pijpenstelen. Als we klaarstaan om de camper terug te brengen, worden we opgeschrikt door het nieuws dat moeder Boukje is opgenomen in het UMC. Dafne begeleidt, Linda en haar moeder zijn er ook voor haar, fijn!! Het is nieuws dat onze dag kleurt.

Bij Fraserway bellen we nogmaals en horen dat het wat beter gaat. Na lang wachten brengt een busje ons naar hotel Sandman on Davies in de binnenstad van Vancouver, hetzelfde hotel als 18 dagen geleden. Vanmiddag besteden we aan contact met Nederland en bezinning op de komende dagen. Vanavond gaan we er nog even uit voor een rondje winkels en een Indiase maaltijd in onze straat.

Terug in ons hotel ontspannen we met hot news van een ander niveau: Donald Trump. Trump faces party revolt, aldus de lokale nieuwszender na het uitlekken van zijn vrouwonvriendelijke uitspraken. Ook Robert de Niro is boos: Trump's stupid, a punk, a dog and a pig… He wants to punch people in the face. Well, I'd like to punch HIM in the face.

Zo zit Trump nu in the biggest crisis of his carrier. Ofwel: Republican campaign is in panic mode. Ook de jonge en populaire republikeinse senator Paul Ryan valt hem af: There is a bit of an elephant in the room. Clinton zal zijn uitspraken waarschijnlijk gebruiken to pleed that Trump's not fit for office. De zender vreest dat het debat morgen wel eens een ordinair karakter kan krijgen. 1 ding is zeker: de poppenkast rond Trump zorgt voor ontspanning!

 

Trackback van jouw site.

Reacties (3)

 • monique

  |

  even kijken of dit werkt

  Reply

  • Fennieke

   |

   Goed van jou, Mo. Gister bij Brig geweest: NIETS veranderd!!

   Reply

 • Marion Bolthof

  |

  Dag Jan Willem en Fennieke, wat een prachtige reis maken jullie. Fijn dat ik op deze manier, mooie verhalen en schitterende foto’s, kan meereizen. Vancouver, Victoria en Whistler ken ik een beetje van familiebezoeken. Voor de rest van jullie reis laat ik mij heerlijk meevoeren en verrassen.

  Reply

Laat een reactie achter

Blijf op de hoogte

Vul hier je naam en e-mailadres in.
Je krijgt dan een mailtje als we nieuws hebben!

Loading