Dag 26: terug naar Canada

Maandag staan we om 6 uur op. We moeten namelijk onze huurauto inleveren in Bellingham, zo'n 1,5 uur rijden vanaf Seattle. Bellingham = regen! Vlakbij de stad komen we al weer in een plensbui terecht.

Vanaf het vliegveld brengt een shuttle bus ons naar Vancouver in Canada. Nederlanders zijn hier geliefd, horen we. Veel farmers in de staat Washington zijn Dutch en we passen ons kennelijk erg goed aan de gewoonten hier aan. Verder vinden ze JW erg lang, dus ze hadden al een vermoeden over onze afkomst. In het kleine busje krijgen we ook prijsadviezen (Canada is links, dus de taxes zijn hoog en Canadezen doen hun boodschappen daarom liefst over de grens), nuttige reistips en spannende anekdotes over waarom de douane hier zo streng is. Bij Exit 275, de grensovergang, moeten we allemaal het busje uit, inclusief bagage. Gelukkig valt de controle mee en kan alles weer zonder controle worden ingeladen.

De bus zet ons keurig af bij ons hotel op Davie Street in het hippe centrum. Vancouver is een compacte stad en het doet Europeser aan dan de steden in Amerika. 's Middags lopen we naar Stanley Park, een schiereiland en het grootste stadspark van Noord-Amerika. De Scenic Drive langs de baai, jachthaven, bruggen, bergen en skyline is imposant. Uit de struiken duikt een wasbeer op die bijna in Fens armen loopt. Als ze hem wil aaien bedenkt ze net op tijd dat rabiës oplopen in onze 4e week niet zo handig is.

We raken aan de praat met 3 oudere Canadezen en lopen de route met hen op. Ook nu merken we dat er te weinig uren in een dag zitten. Whistler Mountain, Tofino en Adams River, ook die moeten we zien, is het advies. Er is zo veel te zien dat zelfs wij er niet genoeg tijd voor hebben! In Robson Street kijken we onze ogen uit bij de vele winkels en restaurants, en alle mensen van vooral Aziatische afkomst. Met weer een wandeling van 16 km in de benen loungen we in onze hotelkamer op de 8e met geweldig uitzicht. Na het honkbal op tv en iPad steken we nog even over naar de Vietnamees.

Morgen beginnen we aan een reis van 18 dagen met camper langs de nationale parken van Canada!

Trackback van jouw site.

Reacties (1)

  • Paul

    |

    Ik dacht “ik haak even aan” en lees jullie reisverslagen van de afgelopen dagen……niet wetende dat jullie zoveel bijzondere dingen meemaken en beschrijven! Met prachtige foto’s erbij! Daar heb ik dus meer tijd voor nodig….ik probeer om vanaf nu “bij te blijven”.
    Gaaf dat jullie deze reis maken! Genietze! Groetjes, Paul

    Reply

Laat een reactie achter

Blijf op de hoogte

Vul hier je naam en e-mailadres in.
Je krijgt dan een mailtje als we nieuws hebben!

Loading