Dag 28: Bahama’s, Neelie Kroes & Paradise Island

Donderdag gaat onze wekker om kwart voor 7: een onchristelijk tijdstip op de Bahama's. Maar buiten is het stralend blauw. Als JW onder de douche staat gaat de telefoon. Unfortunately, your boat trip has been cancelled due to bad winds, vertelt de receptioniste. Op CBS News zien we een nieuw storm- en sneeuwfront boven Amerika. Vooral de staat Kentucky krijgt het vandaag te verduren. Zouden wij daar ook wat van meekrijgen 1000’en kilometers verderop?

JW haalt koffie en een broodje ei met bacon bij ons ontbijttentje. Er zit niets anders op dan om 9 uur weer met badpak en handdoek in een hangmat onder een palmboom plaats te nemen. JW is inmiddels bezig met boek 6 (mooiste tot nu toe: Vele hemels boven de zevende van Griet Opdebeek). Zijn leestempo op de Bahama's is omgekeerd evenredig aan het tempo op dit eiland. De switch gaat hem best makkelijk af. 

Het 1e deel van onze reis door Tennessee, Mississippi, Louisiana en Alabama wisselden we muziek en concerten, cultuur, geschiedenis en natuur af in een stevig tempo (3.100 km) en met wisselend weer. Het 2e deel, door Florida (zo’n 2.700 km), had meer weg van een stedentrip en sneak preview op de stranden van South Florida. Het prachtige weer trekt de rijken der aarde, hippe dudes en veel toeristen. Langzaam aan worden we bevangen door een onbestemd gevoel van weemoed (the blues). We dromen samen over een volgende reis. Maar dan met Saartje, want we missen haar best! Met een camper door Canada en de Rocky Mountains zou fantastisch zijn. Tja, dan moet ze eerst de cursus gehoorzame hond goed hebben afgerond, verzucht JW.

's Middags nemen we de bus naar Nassau. Bij Bay Street stappen we uit en lopen naar de brug bij East Bay voor een leuke winkel, Bahama Hand Prints. Daar draaien 2 mensen net de luiken dicht en we mogen helaas niet meer naar binnen. Wel weet de eigenaresse nog een andere mooie winkel en daar brengt ze ons graag met de auto naartoe. Sjaals blijken ze er helemaal niet te hebben, maar dat horen we pas als we eenmaal voor de gesloten deur van haar vriendin staan: die stuift er net vandoor in haar SUV.

De Bahamaanse vrouw die verdacht veel lijkt op Neelie Kroes is loyalist. Haar Engelse great great great parents kregen een stuk grond op de Bahama's na de strijd tussen Amerika en Engeland om de eilanden. Terwijl zij ons terugrijdt naar de brug, vertelt zij nog dat haar zaken goed gaan en Fen toch vooral eens op haar site moet kijken. Innig nemen wij afscheid, kijken even bij een prachtig kerkje met kerkhof van 200 jaar oud en lopen over de brug naar Paradise Island. Een jonge vrouw met groene lippenstift nodigt ons uit voor een complimentary breakfast. Als wij vertellen dat we morgen naar Exuma Islands gaan, vragen zij en haar collega's of ze mee mogen. Zij zouden ook dolgraag eens dance with dolphins, swim with pigs and cuddle with sharks!

Paradise Island blijkt op toerisme te zijn ingesteld. Het gigantische Atlantis Hotel beslaat de helft van het eiland. Het doet ons denken aan Las Vegas: grote tuinen, stranden, een casino, dure winkels, fonteinen en een levensgroot aquarium dat zich naast en onder het hotel bevindt. Naast het zwembad zien we haaien zwemmen, maar ook roggen, levensgrote schildpadden, kwallen en veelsoortige vissen in de kelders van het hotel. Bij het ondergaan van de zon drinken we een pina colada en lopen door Marina Village.

Op een pleintje eten we ongezond, daarvoor krijgen we wel een hippe dansact van de jonge serveersters. Terug in ons hotel sluiten we onze een-na-laatste dag af met nog een laatste cocktail op ons eigen strand!

Trackback van jouw site.

Laat een reactie achter

Blijf op de hoogte

Vul hier je naam en e-mailadres in.
Je krijgt dan een mailtje als we nieuws hebben!

Loading