Dag 27: Bahama’s, Nassau & Sisi-busje

Woensdag waait het hard op New Providence, het grootste eiland van de Bahama's. Ontbijten doen we op een terras bij News Café vlakbij en we slenteren terug langs ruisende palmbomen. Op ons strand waaien we bijna uit het romantische witte prieeltje. Zo zonnen we bij het zwembad en zoeken af en toe schaduw onder de rieten parasols.

Om 4 uur nemen we de bus naar Nassau. Bus 10 is een vrolijk medium size Sisi-busje voor maximaal 30 personen. Tegen de tijd dat wij op Bay Street aankomen zitten er 35 in de bus, ook naast de chauffeur (achterstevoren) of op een klapstoeltje in het gangpad. Een gat in de vloer vlak onder Fens slippers en de Caribische muziek dragen bij aan de ontspannen sfeer. De chauffeur stopt overal, halte of geen halte, met gierende banden. OV-chip kennen ze hier niet: je stopt bij het uitstappen alleen een bankbiljet van 1 of 2 dollar in de hand van de chauffeur.

In Nassau liggen 3 cruiseschepen met dagjesmensen en dus is het druk op straat, met toeristische winkeltjes, kleurrijke locals én toeristen, mooie zwarte mannen in witte pakken met safari-helm en enthousiaste Bahamianen die ons willen rondleiden. Bij een Fendi-winkel biedt Jackie aan ons naar wat andere Fendi-winkels te brengen (telefoon 432 – 1570). Bij Fat Tuesday willen we aan de pina colada, maar die is op na een lange stranddag met veel feestende jongeren. Dan maar een cocktail aan de Tiki Bar op het strand. We krijgen er 3 voor de prijs voor 2. Dat is nu eens een meevaller: we zijn een stuk achterdochtiger door de kwestie van de Miami lobster. Die ligt ons nog zwaar op de maag.

Van 3 Amerikaanse meiden horen we dat bartender Ken de beste cocktails van het eiland maakt. De studentes zijn hier een dag, met een 4-daagse cruise vanuit Florida vanwege Spring break. De een vertelt Fen alles over haar science study aan de Florida University. Zij determineert nu nog vooral lokale planten, dieren en grond. Maar straks mag zij ook de bodem en vegetatie van Arizona, Utah en Nevada gaan onderzoeken en dat is leuk, vertrouwt zij ons toe. De ander studeert law en communicatie en is zeer geïnteresseerd in JW's achtergrond in de psychiatrie. Na nog een cocktail biedt ze aan ons te trouwen en daarvoor vouwt zij ringen van pina colada-rietjes. Bij het afnemen van de belofte neemt zij zelf de dochterrol in en wij beloven haar ook van haar te houden. Daarna willen ze met ons op de foto zodat alles ook echt vastligt.

In Arawak Cay eten we pasta bij Frankie Gone Bananas. Een taxi vinden is geen probleem. Als we de jolige man vragen of hij ons een paar kilometer verderop straks oppikt, barst hij in lachen uit. Op de Bahama's hebben ze veel hobby's, maar wandelen is daar niet bij. Daarnaast ziet onze bankrekening er zo langzamerhand uit als JW's kapsel voor de vakantie, dus ook in dat opzicht is een stuk wandelen een goede optie.

Trackback van jouw site.

Laat een reactie achter

Blijf op de hoogte

Vul hier je naam en e-mailadres in.
Je krijgt dan een mailtje als we nieuws hebben!

Loading