Dag 25: van Palm Beach & Jupiter terug naar Miami

Maandag: onze laatste dag in Amerika rijden we terug naar Miami. Maar ook het honkbalseizoen start in Amerika weer en JW wil een Spring training meemaken. Vandaag starten de Miami Marlins tegen een universiteitsteam en dat is toevallig niet ver van ons hotel in Jupiter

Fen kan intussen lekker in de zon zitten met een drankje en fototoestel. We brengen ons tempo terug, zo bijna aan het eind van onze reis. Als een plaatselijke zanger America, the beautiful inzet, staan wij nog in de team store. Eenmaal op ons plek horen we: Cold beer and water, peanuts and Crackerjacks! Tussen de innings rijdt een rode Mustang een rondje over het veld en spelen kinderen midgetgolf op het dak van de dug-out. Take me out to the ballgame! is de 7th inning stretch, leert Fen. Na 7 innings klinkt dit lied, zodat het publiek zijn stijve spieren kan rekken. Fen vindt het bij UVV in Utrecht ook altijd een leuk nummer. Wat een verademing hè, dat de geluidsinstallatie hier niet steeds uitvalt, grijnst JW. 

De organisatie is in handen van 60+-vrijwilligers in uniseks kleding en beige hoed met kleurig lint. Een daarvan is Bob. Hij vindt Fens cameralens mooi en zodra zij antwoordt blijft hij doorpraten. Bijvoorbeeld over de 2 knappe Nederlandse meiden die hier vorig jaar waren voor een speler van de Antillen. Hij had ze na afloop naar het busstation gebracht en heeft nog steeds Facebook-contact met ze. Als Fen hem helpt met een Nederlandse groet aan de meiden, mogen we vooraan op rij 1 zitten bij de dug-out. Bob is hier erg invloedrijk en honkbal is zijn leven. En ja, die Hollandse meiden, daarvoor is hij natuurlijk geen partij, vertrouwt hij Fen toe. Ook voor de rest van de tribune is hij een ware gastheer.

JW geniet intussen van spel en sfeer. A bad day in the ballpark is always better than a good day at work, zeggen ze hier. In de dug-out zien we de knappe Wilson en ene Johnson. Don! Don?! roept iemand vanaf de tribune. Als Fen even wegloopt, komt Bob weer op haar af. Hij vertelt over een vriend die in Europa was en Barcelona een losbandige stad vond, zonder discipline en met veel te veel troep op straat. Vervolgens begint hij over de paus en Hitler, en dartelt weer vrolijk naar de volgende voor een kwinkslag en goed gastheerschap. 3 keer is scheepsrecht en dus nemen we afscheid van Bob op het parkeerterrein. I hope you had fun, you made my day! roept hij ons toe als hij naar huis verdwijnt in zijn autootje. Met dit oefenpotje konden de mindere goden van de Miami Marlins zich in de kijker spelen. Maar het gaat nog steeds een stuk sneller dan het spel van UVV. 

Voldaan stappen we in de auto voor onze laatste rit met de radio op 10. Muziek in Florida is lekker luchtig, zomers en oppervlakkig. Taylor Swift en Sam Smith draaien ze hier grijs. Geef ons maar country sinds ons bezoek aan Nashville. Maar Sugar, de nieuwe hit van Maroon 5, past wel precies bij dit moment. Vanuit ons hotel in Miami brengen we onze auto naar het vliegveld. Daarna eten we wat in de buurt. Morgen moeten we vroeg op. Om half 9 vliegen we naar Nassau!

Trackback van jouw site.

Laat een reactie achter

Blijf op de hoogte

Vul hier je naam en e-mailadres in.
Je krijgt dan een mailtje als we nieuws hebben!

Loading