Dag 22: Miami on tour

Vrijdagochtend steekt JW even over naar het strand van Miami Beach terwijl Fen doucht. Vandaag doen we een bustour door Miami. Zo zien we ook de plekken die we niet kunnen belopen. Volgens onze enthousiaste guide, een jonge versie van Macy Gray, zijn de kenmerkende palmbomen in Miami geïmporteerd door Cubanen. Half Miami Beach is ontworpen door John Collins en daarom logeren wij nu aan Collins Avenue. De stad werd pas aantrekkelijk toen de airco werd uitgevonden. Miami heeft zo'n 5 miljoen inwoners, maar elk jaar zijn er 12 miljoen toeristen. 

Bij onze 1e stop kopen we een nieuwe lens voor Fen en wat souvenirs. De 2e rit leidt ons door de oudste wijk Coconut Groove met zijn kleine shotgun houses. Die zijn zo klein dat ze geen hal hebben. Als je een shotgun afvuurt door het voorraam (?), vliegt de kogel door het achterraam weer naar buiten. In de dure mediterrane wijk Coral Globes horen we trotse verhalen over de prachtige universiteit, de 5 baseball competities waarin Miami speelt en de phenomenal Venetian villa waarin je een superb stay kunt ervaren. Helaas is die al jaren niet meer in gebruik en het luxe zwembad ligt er vervallen bij. Op de dure Miracle Mile Avenue is het volgens gids Macy een miracle als je als man de hele straat met je vrouw doorwandelt without spending a dime

In Little Havana stappen we uit. Veel Cubanen kwamen naar Miami met het idee van een kort verblijf. Maar Castro is er nog steeds en dus bouwden ze hier een bestaan op. De laatste tour in het Marlins stadion hebben we gemist en we doen de kleine tour in de fanshop. Bij vertrek blijken we toch niet alleen te zijn: er wordt een film opgenomen over de Marlins en figuranten en spelers komen naar buiten net als wij een vrije loop naar buiten denken te hebben. Wat een sfeer!

Miami heeft de 3e skyline van Amerika. Binnenkort hopen ze nummer 2 Chicago voorbij te zijn. Met het tempo waarin nu wolkenkrabbers uit de grond worden gestampt moet dat lukken. Ook Shaquille O'Neal, oud-basketballer, heeft bouwplannen. Hij kocht 2½ jaar geleden een stuk grond bij Brickell Avenue voor de bouw van een hip movietheater en restaurant. Maar bij het afgraven vonden archeologen hele serviezen en potten van een hotel uit langvervlogen tijden (ongeveer 100 jaar geleden is dat hier). Dus Shaquilles beleggingen leverden hem tot nu toe een slecht rendement op en zijn ondernemersdrift is getemperd door veel papierwerk. 

JW is vooral getriggerd door het Miami Dance Event eind maart: zo'n 200 dj's, waaronder Tiësto en Armin van Buuren, spelen hier straks de stad plat. Op de terugweg passeren we het huis van Al Capone, dat hij kocht voor 30.000 dollar en verkocht voor 7,5 miljoen. He swims with the fishes now. Phillip Frost, Amerikaans ondernemer in ruste, doet 7 biljoen en zijn huis op Star Island is dus priceless. In Miami Beach tot slot wonen tennissers als Becker, Agassi en Graf. Na deze uitgebreide celebrity talk zijn wij weer voor jaren gevoed. Het laatste stuk lopen we terug over het strand en we drinken Mojito op de boulevard. Miami Beach lijkt op de Cote d'Azur, maar alle mensen hier zijn vrolijk en positief: ze genieten van prachtig weer, stranden en een geweldig levendige stad!

Na wat rust met een cocktail van onze bar bekijken we op Ocean Drive het huis van Gianni Versace, nu een restaurant, met witte kaarsen op de trap waarop hij in 1997 werd vermoord door een seriemoordenaar. You want the paella with seafood? It's very good!, zegt een enthousiaste Moldavische serveerster als we een terras opzoeken. Wijs geworden door de lobster van eergisteren, kiezen we de housemade ravioli en een grote romantische cocktail voor 2.

Intussen slaat het weer om en zitten we onder een parasol in een tropische regenbui. We kijken naar hippe en opgedofte mensen, vrouwen met voluptueuze boezems en toeristen met hoog opgetrokken sokken. Als we de rekening krijgen, lezen we Service charge was added, but feel free to adjust it! onder het bedrag van 150 dollar voor 2 ravioli en een cocktail van 65 dollar. Zijn we d'r toch weer ingetuind, verzucht JW. 

Hey, are you single? No! Married? No! Happy? Yes!! De laatste woorden van de dag, in de lounge voor ons hotel…
 

Trackback van jouw site.

Laat een reactie achter

Blijf op de hoogte

Vul hier je naam en e-mailadres in.
Je krijgt dan een mailtje als we nieuws hebben!

Loading