Dag 21: Miami & Bay Harbour

Donderdag slapen we uit en lezen in ons superleuke hotel Whitelaw aan Collins Avenue. ‘s Ochtends met fijne loungemuziek in de hal, elke avond een dj en heerlijke hangplekken binnen en buiten.

Over de rit downtown doen we ruim een uur. Maar met open dak en uitzicht op wolkenkrabbers, jachthavens en water is dat geen straf. Als Fen benzinetegoed wil afrekenen om te tanken, bespreekt een Cubaan voor haar uitgebreid zijn dag met de caissière. Hij heeft ook bingoloten, waarop helaas voor hem al weer geen prijs valt. Dus koopt hij weer nieuwe en daarna kan JW eindelijk tanken. Als hij klaar is, staat Fen nog steeds in de rij, nu voor 2 flesjes water. Een Spaanstalige dame beproeft ook haar geluk met bingoloten. Land van de onbegrensde mogelijkheden of niet, na 10 minuten is Fen het zat en vertrekken we zonder drank, maar wel met noodzakelijke benzine. 

Vanaf Southwest 4th Street bij 5th Avenue – de straten zitten hier heel logisch in elkaar als je het eenmaal doorhebt – lopen we naar Bay Harbour, waar alle slachtoffers in 8 seizoenen Dexter verdwenen. Maar behalve de snelle boten zien we geen verdachte zaken in of rond het water, wel veel gezellige terrasjes en winkels. Vanaf Bayside Market Place komen we uit bij Mary Brickell Village en drinken sangria op een terras. Bij een fotowinkel blijkt de reparatie van Fens cameralens niet mogelijk en dus lopen we zonder fotostops terug naar Little Havana en onze auto. Die buurt is 's avonds een beetje creepy, maar gelukkig staat onze auto er nog. Een oude Cubaan in rolstoel verzekert ons dat de auto veilig kan blijven staan.

In het hart van de buurt lopen we 8th Street nog eens af, langs een monument voor Varkensbaai en belanden op het terras van een Cubaans restaurant. Een goedgelovige jongen probeert ons te overtuigen van het woord van God. We krijgen zijn kaartje: No hay nada imposible para dios. Maar wij hebben geen hulp nodig in Miami! Op het kaartje staat ook een nummer dat we kunnen bellen als daarin nog iets verandert.

Vandaag slenterden we 25 km door Miami met prachtig weer en 30 graden. Op ons beginpunt Nashville is het nu 6 graden. Wat een verschillen alleen al in de zuidelijke staten. We eindigen op een pleintje bij een live optreden van een lokale band met de klanken van Contigo en Cubaanse herinneringen voor JW. Samen met de blije Cubaan in rolstoel!

Trackback van jouw site.

Laat een reactie achter

Blijf op de hoogte

Vul hier je naam en e-mailadres in.
Je krijgt dan een mailtje als we nieuws hebben!

Loading