Dag 16: St. Petersburg & Tampa

In Florida is het heerlijk slapen en zo word je blij wakker. Onze enige hoofdbreker is de was: vanochtend een wasje draaien of vanavond?

Tampa en St. Petersburg liggen beiden aan Tampa Bay. Een grote brug verbindt beide steden met elkaar. Bij het honkbalstadion van de Tampa Bay Rays blijkt het Fan Fest te zijn en dus mag je overal in het stadion, de catacomben, de kleedkamers en zelfs de lockers kijken. Er staan om 11 uur al rijen mensen. De Rays zijn mateloos populair ook al spelen ze, voor zover Fen begrijpt, tegenwoordig een onbeduidende rol. JW is het daar niet mee eens: Het is zoiets als FC Utrecht in de Eredivisie. Dat is toch hetzelfde, denkt Fen. In 2008 stonden ze voor het laatst in de World Series.

JW laat zich door een door de wol geverfde fan bijpraten over de laatste aankopen (niet zo veel), verkopen (veel) en seizoenkaarten (niet zo praktisch). Ook in Amerika kiezen clubs soms voor een salarisplafond en dan zak je al snel af naar de lagere regionen. De populairste speler is Longoria. Het stadion is gevuld met standjes, spelers en oud-spelers die handtekeningen uitdelen, bobo's en zelfs een zwembad met roggen, die onder supervisie mogen worden geaaid. Fen mag op de foto met de honkbalversie van Pino uit Sesamstraat (met baard). We eindigen in de shop voor wat shirts en een handzaam regenjack voor JW. 

Om 1 uur zijn we bij Redington Beach aan de Golf van Mexico. Die Gulf Coast is bijzonder omdat de zon er in zee zakt. We krijgen het voor elkaar een hele middag op een strandstoel onder een blauwe luifel te luieren. Ik kan me niet herinneren wanneer we voor het laatst een dag aan zee zaten, verzucht JW. Maar 2½ jaar geleden zaten we precies aan de andere kant van de Golf van Mexico op South Padre Island! De dag eindigt nostalgisch met een rum runner aan de bar op het strand en een salade bij sunset.

Trackback van jouw site.

Laat een reactie achter

Blijf op de hoogte

Vul hier je naam en e-mailadres in.
Je krijgt dan een mailtje als we nieuws hebben!

Loading