Dag 14: van Pensacola naar Talahassee

De weersvoorspelling voor vandaag is slecht – in Florida betekent dit strakblauw met 9 graden. Veel tijd om de stad te verkennen hebben we niet. JW wil wel graag naar het National Naval Aviation Museum. Dat ligt op een afgeschermd militair terrein onder Pensacola. In de bar van het museum eten we panini met porc & barbecuesaus (als ontbijt) en een zak chips & andere barbecuesaus (als toetje). Het is gelukkig al half 12. 

I'll get your meal for ya, sweetheart, zegt onze barvrouw enthousiast. En: That’s okay, baby. Onberispelijk geklede pensionado’s in blazer en jonge militairen in strak pak van hooguit 18 jaar bekijken met ons meer dan 125 oude vliegtuigen, straaljagers, watervliegtuigen en helicopters. JW is onder de indruk van de Duitse Messerschmitt en de Japanse Zero, waarmee de Japanners hun kamikazevluchten uitvoerden. In elk toestel is een bemoedigend Japans gedicht ingegraveerd. Die tekst ging er al vanuit dat de piloot voor het vaderland zou sterven.

Het museum eert mariniers en divisies met namen én bijnamen. Fred Wilson heet hier Fred Pricemaster Wilson en ook T.L. Sambo Blickensderfer spreekt ook veel meer tot de verbeelding met bijnaam. Zij zijn van de Moonlighters Division, die in 1986 diende op Cubi Point op de Filippijnen. Het museum heeft ook een straaljagersimulator. Helaas is de grote hangar gesloten, met een grote B52 die in Vietnam werd gebruikt. In de zon lopen we terug naar ons eigen supervoertuig.

Langs de stranden van Panhandle vervolgen we onze route naar het oosten. Op Pensacola Beach lopen we over de duinen naar het witte strand en zien pelikanen op een zandbankje. Onderweg naar Tallahassee, de hoofdstad van Florida, gaan we 1 uur in tijd vooruit. Fen zoekt intussen naar leuke weetjes in de navigatie. Wil je de navigatie even terugzetten, ik moet opletten hoe we rijden, zegt JW. Op het hoofdscherm staat gewoon 196 km rechtdoor.

Om half 8 komen we aan bij ons hotel in Tallahassee. Bij het hippe BJ Brewhouse eten we heerlijke pizza. Terwijl Fen dit verslag typt, boekt JW onze vlucht van Miami naar de Bahama's, waar we de laatste 4 dagen relaxen. Het was weer een prachtdag. We snakken wel naar warmer weer om eindelijk wat kleur te krijgen!

Trackback van jouw site.

Laat een reactie achter

Blijf op de hoogte

Vul hier je naam en e-mailadres in.
Je krijgt dan een mailtje als we nieuws hebben!

Loading