Dag 3: Nashville & Jack Daniel’s & Diana Ross

Omdat het een latertje was gisteren, slapen we zondagochtend uit. JW blijkt net op tijd voor het ontbijt. Als Fen 3 minuten later aankomt, heeft het ontbijtmeisje de deur net op slot gedaan (half 10 sharp). Dan maar direct door met ons dagprogramma: JW wil naar Jack Daniel's. Daar heeft hij goede herinneringen aan uit de tijd dat hij nog een jonge en roekeloze motorrijder was.

Het stadje Lynchburg ligt 120 km ten zuiden van Nashville. Tennessee heet ook wel de wettest dry country. De fabriek van Jack Daniel produceert miljoenen gallons whisky en bourbon, maar in Tennessee zelf mag Jack dat niet verkopen. Wel mag hij in zijn eigen winkel speciale edities verkopen. In het stadje zelf wemelt het wel van de verkooppunten. Maar daar koop je alleen Jack Daniel's-shirts, glazen, BBQ-saus, thee, kaarsen en ijstassen.

We leren alles over het maken van whisky. Bijvoorbeeld dat vaten die in de nok van de opslag liggen voller van smaak zijn door de warmte én hoe Jack lang geleden tragisch aan zijn eind kwam. Hij stond een keer vroeg op, kreeg de kluis op zijn kantoor niet open en gaf dat ding zo'n rot schop dat hij een infectie aan zijn teen kreeg die hem fataal werd. Nooit vroeg opstaan dus, is de wijze les van gids Jenny. Met de geur van suiker, gerst en bourbon in onze neus rijden we soepel terug naar ons hotel.

Om 5 uur snellen we weer naar het centrum van Nashville voor het concert van Diana Ross in Rymann Auditorium! Deze krasse oude dame van 71 zag Fen al op haar 18e in Ahoy en met haar nog steeds voluptueuze en zwarte kroeshaar is zij geen spat veranderd. Bijna zonder pauze zingt zij haar grootste hits …

Do you know where you're goin' to?

… en wisselt en passant minstens 4 keer van (veren) outfit: groen, rood, blauw en kanariegeel. Rymann is een indrukwekkende locatie met een geweldige sfeer, maar we misten wel wat moderne hits. We zijn er nog niet uit of Diana die eigenlijk wel heeft. In Nashville drinken we een laatste pint op een fantastische dag!

Trackback van jouw site.

Laat een reactie achter

Blijf op de hoogte

Vul hier je naam en e-mailadres in.
Je krijgt dan een mailtje als we nieuws hebben!

Loading