Dag 18: Franz Josef & Matheson Lake

Vandaag zitten we de hele dag in een tropische regenbui. Tijd dus om het tempo wat omlaag te brengen: JW haalt ontbijt, we doen was, lezen en computeren. Maar hangen maakt ook moe. Daarom bezoeken we vanmiddag het Kiwi-mini-museum. We betalen braaf 30 dollar entree voor een dagtour in het donker langs 2 levende rowi’s – een speciaal soort kiwi. Die leeft vooral in Okarito Forest, waar we gisteren wandelden. Met een speciaal programma wordt de soort beschermd, onder andere via chips in de poten van alle mannetjes in het gebied. Al met al zijn we toch blij dat we 2 levende kiwi’s zien. De kiwi is namelijk hét symbool van het land.

Als we naar de voet van Frans Josef Gletsjer rijden, zien we niets door de hevige regen. Dan maar cocoonen in het dorp. Bij een open haard op een terras ploffen we neer in een grote loungebank met de Australian Open op tv. Zelfs JW vindt het vertoonde spel interessant: Die Sharapova heeft wel wat weg van Brooke Carrington, vind je niet? Vroeger keek JW naar soaps, maar dat is al lang geleden en de namen van al die acteurs in Dynasty en The Bold zijn ook best lastig. Vanavond in de auto weet hij alsnog spontaan dat het Brooke Forrester is die zo op Sharapova lijkt. Na alcohol en tennis sluiten we de dag actief af met een wandeling om Matheson Lake (advies van de Fries). We stijgen en dalen in razend tempo, begeleid door veelsoortige exotische vogels. Als we een lokroep doen, fluiten ze dezelfde toon terug. Vanaf het meer is het uitzicht op de gletsjers geweldig. Ze weerspiegelen zelfs in het meer, althans, dat zien we op kalenders en ansichtkaarten in de gift shop na afloop. Het is hier zelden zo onbewolkt, helder en zonnig als op die plaatjes.

Over Highway 6 rijden we naar ons hotel: een snelweg met hairpins en een maximumsnelheid van 15 km per uur. Dit is de enige doorgaande route aan de westkust. Onze navigatie is er ook van in de war: na 80 m linksaf slaan, zegt ze op een steile weg zonder alternatieven. Door het slechte weer reizen we morgen verder. Wat gaan we zien, wat gaan we zien, Fennie, roept JW elke dag in de auto voor een nieuw uitzichtpunt. Op naar Queenstown!

Trackback van jouw site.

Laat een reactie achter

Blijf op de hoogte

Vul hier je naam en e-mailadres in.
Je krijgt dan een mailtje als we nieuws hebben!

Loading