Dag 11: Taupo & Tongariro National Park

Helaas kunnen we pas zondag met de boot naar het zuidereiland. Zo hebben we nog een aantal dagen hier. Dat komt goed uit na onze afspraken over balans. In Tongariro National Park lijkt de Alpine Crossing van 8 uur langs de vulkanen Mount Ruapehu (2.796 m) en Mount Tongariro ons fantastisch, maar wel wat lang. 's Winters kun je zelfs op de vulkaan skiën. Helaas zitten we hier in de zomer aan de andere kant van de aardbol. Aan de sweeteners van Douwe Egberts bij Fergussons Café in Whakapapa zou je dit niet zeggen. In het plaatsje staat ook een hotel alias chateau. De vergelijking met klassieke Franse chateaus gaat wel een beetje mank. Het chateau verzorgt ook de broodjes en het servies voor ons café.

We maken een wandeling van 4 uur naar Taranaki Falls en 2 kleine lakes, met uitzicht op de 3 vulkanen en hun afgeplatte toppen met eeuwige sneeuw. Vanmiddag gaat het stormen en regenen in de bergen, dus we keren op tijd om. Fen gaat wel over op een hogere dosis pillen, ze gedraagt zich vanmiddag weer als een zwarte zwaan. Gelukkig kregen we een extra recept mee van Doctor Dave. De omgeving is hier zo afwisselend dat je niet te veel moet praten onderweg: dan mis je iets moois. Voor een dunbevolkt land staan er wel veel waarschuwingsborden. Bestuurders moeten oppassen voor koeien, mensen te paard, wilde paarden, kiwi’s (vogels), kiwi’s (autochtonen), schoolkinderen, vrachtwagens, turning school buses en high crash routes. En: Too fast? Slow down

Het landschap verandert naarmate we zuidelijker komen: van groen met varens, palmen en rain forests (exotisch en Aziatisch) naar koelere uitgestrekte weilanden met heuvels, witte pluimen en winerys (Engels, Zwitsers en Amerikaans). Plaatsen als Te Papa Atawhai, Omapere, Papakoura en Poukawa roepen associaties op met de Spaanse les van Theo & Thea. En de 6,6 miljoen koeien en 31 miljoen schapen geven ons een beetje een gevoel van thuis.

Terug in ons hotel proberen we de jacuzzi uit en halen opnieuw een Thaise maaltijd. De Thai is hier de Chinees in Nederland, en ook nog lekker en gezond. Morgen gaan we op weg naar Napier voor de grootste populatie jan-van-genten van de wereld. Het is hier inmiddels vrijdagochtend 8 uur, bij jullie donderdagavond 8 uur, de zon schijnt!

Trackback van jouw site.

Laat een reactie achter

Blijf op de hoogte

Vul hier je naam en e-mailadres in.
Je krijgt dan een mailtje als we nieuws hebben!

Loading