Dag 10: Taupo, geisers & Huka Falls

We starten onze dag met het draaien van een was en een luxe ontbijt in een surf café aan Lake Taupo. In de local newspaper lezen we het onfortuinlijke nieuws van Michael Schumacher. En een poll over de 8 mooiste plekken in NZ: Milford Sound, Bay Of Islands, Abel Tasman Park, Marlboro Sounds, Lake Wanaka, Mount Ruapehu, Franz Joseph Gletsjer en Cape Reinga. Daarvan zagen wij er al 3. Maar volgens de geïnterviewden is er ondanks natural wonders in hun eigen land still no place like home. In het centrum doen we inkopen en zien shirts van Scotch & Soda. Good Dutch brand! vertelt de eigenaar enthousiast. We besluiten onze Hollands shirts toch maar thuis te kopen en niet aan de andere kant van de wereld.

Het Thermal Wonderland boven Taupo blijkt geen ontspannende spa zoals Fen dacht, maar een groot wandelgebied met indrukwekkende natuurverschijnselen, zoals bronnen van 100 graden en meren die geel, oranje en gifgroen kleuren. Aan de geur van rokende schoorstenen en rotte eieren zijn we inmiddels gewend. Zo ook een Duitse toeriste: zij eet na afloop van haar wandeling een gekookt eitje in haar auto. Een andere bezoekster heeft haar zwarte witch hoed afgestemd op attracties zoals Devil’s Bath en Thunder Crater. Al met al heeft het park een hoog Ti Ta Tovenaar-gehalte.

Huka Falls kun je in een supersnelle jet bezichtigen, maar de achtbaanbeugels gaan ons oudere jongeren iets te ver. Daarom hiken we langs de watervallen en rivier met exotische vogels en aan het eind een natuurlijk zwembad met lauwwarm water. Fen eindigt de dag met potdichte en opgezwollen ogen. Haar verre-reizen-allergie barst altijd in week 2 los. Vanavond brengen we dus een bezoekje aan Doctor Dave in de Health Centre tegenover ons hotel. Voor 90 NZ dollars krijgen we medicijnen en een bloemlezing over alle mooiste plekken op het zuidereiland. In Amerika hielp een 5-dagen-kuur van 60 mg Prednison fantastisch. In NZ is Doctor Dave voorzichtiger: 20 mg plus allergiepillen. Benieuwd of Fen nu weer klaagvrij kan wandelen. Na een Thaise take away zit het met de energie wel weer goed. Zo kunnen we de klachten over het uitblijven van updates in 1 avond oplossen.

Trackback van jouw site.

Laat een reactie achter

Blijf op de hoogte

Vul hier je naam en e-mailadres in.
Je krijgt dan een mailtje als we nieuws hebben!

Loading