Dag 9: van Tauranga & Rotorua naar Taupo

Omdat we bijna de enige gasten zijn in hotel Armitage, kunnen we snel ontbijten en uitchecken. Vandaag reizen we door naar het zuiden, meer geisers en modderpoelen. De aardkorst is in dit deel van NZ dun. In de buurt van Rotorua worden onze reukorganen al geprikkeld door een indringende lucht van rotte eieren. Deze zwavellucht komt vrij uit het middelpunt van de aarde. In Te Puia, geisergebied en Maori-cultuurcentrum, bekijken we een traditionele Maori-show met tribal dancing. Indrukwekkend, al heeft het ook wel wat weg van het toerisme in Volendam. Na afloop mag JW met de charmante meisjes op de foto en Fen met de mannen met kralenrok, speer en uitgestoken tong. Flirten kunnen ze ook. De knapste van het stel is een Maori-versie van Brad Pitt. Hij is ook de stoerste bij het stampen op de vloer en zwaaien met de speer, en speelt bovendien niet onverdienstelijk gitaar.

Langs dampende grond en pruttelende modderpoeltjes belanden we bij de Pohutu, de grootste geiser van NZ. Echt lekker ruikt dat niet en je moet er zien langs te komen zonder nat te worden. De pruttelpoeltjes lijken wel wat op Chinese hot potjes. Dat is lekker eten in fonduepannetjes. Na het bekijken van al die scheikundige hoogstandjes (het draait allemaal om Sulphur alias zwavel alias S), willen we zelf wel een authentiek modderbad in een spa uitproberen. Onze navigatie stuurt ons echter een moderne shopping mall in en daarom vervolgen we onze route. 

Vulkaan Tarawera in het oosten zaaide in 1886 dood en verderf over 16.000 km2 land. De Buried Village is tegenwoordig een museum. Wij rijden naar Green, Blue en Tarawera Lake: de schilderachtige wateren zijn gegarandeerd kleurecht, aldus onze reisgids. Met een picknicktas stapt JW een houten steiger op, waar hij een reiger de stuipen op het lijf jaagt. We krijgen gezelschap van een stel Hollandse eendjes die we chips voeren. En worden verrast door 2 zwarte zwanen achter ons die het op ons eten hebben voorzien. Voorzichtig maken we ons uit de voeten en kunnen nog net een foto maken van 2 zwarte zwanen zwemmend voor 2 vulkanische bergen. De zwarte zwaan leeft vooral in zoetwatergebieden in Australië, Tasmanië en NZ. Kenmerkend is zijn klagende trompetterende roep. Dat heeft hij dan gemeen met Fen als zij verkouden is, aldus JW.

Highway 5, Thermal Explorer Highway, doorkruist het vulkaanlandschap tot Taupo. Maar niet elke rookpluim is een geiser. Soms zien we in de verte een indrukwekkende pluim, maar dit blijken bij nader inzien fabriekspijpen te zijn. Omdat het thermale wandelpark op de route al dicht is, rijden we direct naar ons hotel aan Lake Taupo, het grootste meer van NZ. Kamer 15 heeft zelfs een jacuzzi in de woonkamer. Na wat discussie over de balans tussen reizen en rust besluiten we 3 nachten te blijven. Dit bezegelen we in een restaurant bij een heerlijke pasta met pompoen en lokale rode wijn. Ons 2e echte restaurant pas: restaurants zijn hier schaars, of de keuken is al dicht tegen de tijd dat wij aankomen.

Trackback van jouw site.

Laat een reactie achter

Blijf op de hoogte

Vul hier je naam en e-mailadres in.
Je krijgt dan een mailtje als we nieuws hebben!

Loading