Dag 7: van Doubtless Bay & Bay Of Islands naar Thames

De laatste dag van onze 1e week hebben we een strak schema. Om half 8 vertrekken we uit ons fantastische appartement aan Doubtless Bay naar de oostkust van het noordereiland. Na een ontbijt en wat inkopen in Paihia (inclusief 2 hoeden die alleen echte oudjes hier blijken te dragen) gaan we bij Bay of Islands aan boord voor een Cream Trip. Maar eerst moeten alle 160 passagiers op de loopbrug stilstaan voor een foto. Intussen hangt JW over de reling: Hey, ik zie net iemand aan boord komen van de Ministry of silly walks, niet beseffend dat alle passagiers van zijn grap kunnen meegenieten.

De cream trip wordt al eeuwen gevaren om de vele eilandjes in de baai te bevoorraden en melk op te halen van de farms. Helaas blijkt de Pacific Ocean vandaag te wild voor Hole in the Rock, de meest noordelijke punt in de baai. Volgens onze vrouwelijke kapitein mogen we straks wel zwemmen met dolfijnen, als je tenminste een extremely good swimmer bent.

Aanraken mag niet wegens very sensitive skin (van de dolfijnen) en als er jongen bij zijn gaat het feest niet door. Dus, even when we get into a swimming situation, waarschijnlijk kan dat niet met dolfijnen of orka’s. Just realise, this is wild life, besluit onze montere kapitein. Zo moeten wij genoegen nemen met het aandoen van zo’n 20 idyllische, groene, rotsige en afgelegen eilandjes. Sommige zijn privébezit van de rijken der aarde, die er zelf maar sporadisch zijn. Want wat moet je 365 dagen per jaar op zo’n godverlaten plek. Er is wel altijd een care keeper aanwezig voor de dagelijkse beslommeringen zoals post, boodschappen, tuinieren en schoonhouden van huis en jacht.

In het midden van de baai komen we terecht in een grote school dolfijnen met jongen. Dartel springen ze uit het water omhoog en met 5 tegelijk zwemmen ze langs de boot. Op Urupukapuka Island mogen we van boord. Langs een kudde schapen klimmen we naar het hoogste punt met uitzicht op ontelbare eilandjes en baaien. Alleen op de wereld! In een kleine baai zien we een zeilschip met Nederlandse vlag. Weer terug beneden neemt Fen een snelle dip in de azuurblauwe baai en dan schepen we weer in, achter de Ministry of silly walks aan.

Bij 2 noordelijke eilandjes met een smalle doorgang, de Sisters, klimt Fen naar het bovenste dek om foto’s te maken. Al snel zit zij met windkracht 10, wilde zee en alleen een handdoek en fotocamera in een douche van metershoge golven, samen met een handjevol anderen. Eenmaal beneden is de enige schade een camera die wazige foto’s maakt. Terug in de haven doen we een korte toer door Paihia, slaan eten en drinken in en rijden naar het zuiden. Het Rolleston Motel in Thames is een prima plek voor 1 nacht. Morgen reizen we door naar het schiereiland Coromandel. Laat in de avond vinden we nog een open take away. Deze Thai geeft ons zijn laatste maal en een fles wijn mee. Daarvan moeten wij wel alvast 1 glas aan zijn bar nuttigen in verband met licences, maar dat vinden wij geen probleem na een lange reis.

Trackback van jouw site.

Laat een reactie achter

Blijf op de hoogte

Vul hier je naam en e-mailadres in.
Je krijgt dan een mailtje als we nieuws hebben!

Loading