Dag 4: van Whangaparaoa naar Doubtless Bay

Met onze tassen gepakt zitten we om 8 uur aan het ontbijt, waar onze gastvrouw ons voorstelt aan een Japans stel. Als zij ons vragen waarom Europeanen zo lang vakantie hebben, brengen wij hen de beginselen van het flexibele Nederlandse werken bij en dat klinkt hen plausibel in de oren. Vervolgens gaat het over voetbal. Ze weten precies met wie Nederland in de WK-poule van 2014 zit, en ook waarom Yoshiaki Takagi van FC Utrecht nog niet in het nationaal elftal speelt. Als een Duits stel aanschuift gaat het over BMW-motoren. Zij doen NZ per motor, ware het niet dat die van hen kapot is en zij dus noodgedwongen vastzitten in een kneuterige bed & breakfast in Whangaparao. Ook onze gastvrouw doet een duit in het zakje als we praten over Holland en water: God made the world, but the Dutch made Holland.

Goedgemutst vertrekken we naar het warme noorden, Doubtless Bay! Onze 1e stop maken we bij het plaatselijke warehouse voor een alles bedekkende akubra (hoed), aanradertje van Peter. De ozonlaag is hier extreem dun en dus brandt de zon enorm. Maar wie we het ook vragen, een akubra kent niemand. Vrouwenhoeden à la Hyacinth Buckett (Bouquét) zijn wel volop verkrijgbaar. Dat gaat ons toch iets te ver. De schappen liggen ook vol met Dove en Nivea: Holland doet het goed hier. We kiezen een Nivea zonnebrand familiefles van 50+ voor best veel dollars.

Snelwegen in NZ zijn kronkelende wegen van 2 rijbanen en af en toe een inhaalbaan. Je kunt er overal af als je maar goed voorsorteert en in stadjes afremt. De A1 kronkelt door bossen van palmbomen en elke top biedt uitzicht op heuvels en baaien. Na Waiwera drinken we koffie in Whangarei en we gaan op zoek naar de plaatselijke waterval. Fen moet Tutukaka intoetsen op de navigatie, maar ze komt niet ver dan Kakatu(tu). Kaiwaka, Kawakawa, de plaatsnamen zijn hier echt niet uit elkaar te houden. De wandeling is langer dan Fen had voorzien op haar espadrilles, maar het exotische bos met Kauri-bomen en de verkoelende druppels van de waterval zijn dat wel waard. Om 5 uur zijn we in Doubtless Bay. Hier verblijven we 3 nachten in een hip appartement met uitzicht op de baai. We borrelen en eten op ons terras. Terwijl Fen dit verslag maakt, krijgt JW een uitnodiging voor de VIP-avond van parfumerie Henny in Vleuten en vraagt aan Fen of hij zich netjes moet afmelden. We bespreken ook wat we de komende dagen gaan doen: morgen naar het noordelijkste puntje van NZ!

Trackback van jouw site.

Laat een reactie achter

Blijf op de hoogte

Vul hier je naam en e-mailadres in.
Je krijgt dan een mailtje als we nieuws hebben!

Loading