Dag 29: van Phoenix naar Amsterdam

Om half 6 gaat de wekker. Na een warme (JW) en koude douche (Fen) brengt een privé shuttle ons naar Phoenix Airport.

Onze bagage blijkt een behoorlijke hoofdbreker. Maximaal 50 pond mag er in 1 tas zitten. Fens tas weegt eerst 58 pond, als zij er iets uithaalt 60 en daarna zakt hij spontaan naar 47 pond. Er komen 4 groundsmensen aan te pas om het mysterie op te lossen. Al met al stript Fen haar tas 2 keer, laarzen, reisgidsen en zonnebrand moeten uit de tas en er weer in. Uiteindelijk is het met 2 pond overgewicht toch goed.

We zijn nog net op tijd voor wat winkelen en koffie. Om 10 uur vertrekt onze vlucht naar Houston, ons beginpunt 4 weken geleden. Naast ons zit een muffige, aangeschoten Texaan die zijn doopceel licht bij JW. Gelukkig hoort JW aan 1 kant niet zo goed en daar zit de Texaan. Fen gaat altijd aan de goede kant zitten. Uiteindelijk valt de man in een diepe roes. Maar pas nadat hij JW uit de doeken heeft gedaan dat hij in bijna elke State een schatje met spruit heeft en dus het hele jaar door behoorlijk veel en duur moet vliegen om dat allemaal te onderhouden. Zielig.

Na 2 uur zijn we in Houston. We haalden intussen ook al 2 uur tijdsverschil in. Na het uitgeven van onze laatste dollars vliegen we om 3 uur ’s middags terug naar huis in een halfleeg vliegtuig. Maar hoe laat is het nu in Nederland en hoe lang duurt de vlucht? De boordcomputer weet het niet. We vliegen de wintertijd in Europa tegemoet, maar die gaat pas onderweg (8 uur ’s avonds Houston-tijd) in. Eerst dus 7 uur verschil, daarna nog maar 6. Met iets minder jetlag landen we ‘s ochtends vroeg in Amsterdam. Het zit er weer op!

Trackback van jouw site.

Laat een reactie achter

Blijf op de hoogte

Vul hier je naam en e-mailadres in.
Je krijgt dan een mailtje als we nieuws hebben!

Loading