Dag 28: Tall & Fat in Phoenix

Vanochtend checken we alvast in en gaan op pad met prachtig weer én een lijstje met leuke winkels. Maar zo’n lijstje is ook niet alles.

Eerst komen we in de middle of nowhere bij een veredelde Gamma terecht (Del Re’s Western Outdoors). Een selectie uit de collectie: alle soorten hengels, ontelbare J.R. Ewing-hoeden (beige met bruin gevlochten veter) en opgezet wild voor boven de schouw.

Cowtown Boots Factory Outlet heeft volgens Google de grootste collectie laarzen van Phoenix, maar van een nogal dubieuze kwaliteit. Na een koffie op een terras belanden we in het luxueuze Biltmore Fashion Center. In de Apple Store koopt Fen een laptopje (handig maatje handtas).

In een andere mall gaan we op zoek naar kleding voor JW. De gemiddelde leeftijd van het personeel voorspelt niet veel goeds. Een oudere verkoopster type Are you being served heeft het op JW gemunt. Zij loopt giechelend de hele mall voor ons rond en wij sjokken er achteraan. Ze laat JW de meest afgrijselijk ouderwetse broeken zien, type bandplooi en steekzakken, in kleuren waar je vanzelf een winterdepressie van krijgt. Ook de maat is een probleem: Amerikaanse mannen zijn meestal dikker dan lang en zo ziet JW er in elke broek uit als Jort Kelder.

Ze sleept ons ook mee naar de afdeling Tall & Fat, niet erg bevorderlijk voor JW’s ego. Daarna is wat damage control nodig. Gelukkig zijn de broeken op deze speciale afdeling echt veel te groot. Uiteindelijk slagen we toch met 2 broeken en een overhemd. Terwijl JW zaken doet met Mrs. Slocombe duikt Fen nog even de shoes department in. Binnen 5 minuten is haar weken durende missie cowboylaarzen alsnog geslaagd.

Inmiddels is het borreltijd en haasten we ons terug naar ons hotel. In een supermarkt kopen we in opdracht van vriend Tom speciale zonnebloempitten voor honkballers. Die kun je namelijk uitspugen. Op het vliegveld leveren we de auto in. De schade aan de auto (waarschijnlijk van de tornado en hagelstenen in Big Bend Park) hoeven we niet af te rekenen.

Met de bus en lightrail zijn we vliegensvlug terug in de stad. Zo wandelen we relaxed en happy onder de wolkenkrabbers door Phoenix op onze laatste avond. We eten in een hip restaurant, op advies van een aardige Amerikaan op straat. Met de prosciutto met kaas, tortellini van zoete aardappel, hazelnoot en spinach bewaarden we het lekkerste eten voor de laatste avond. Om half 11 zijn we terug in ons hotel, snel pakken we in en slapen gaat vanzelf!

Trackback van jouw site.

Laat een reactie achter

Blijf op de hoogte

Vul hier je naam en e-mailadres in.
Je krijgt dan een mailtje als we nieuws hebben!

Loading