Dag 19: van Socorro naar Santa Fe

Do you know the way to Santa Fe? vraagt JW op de parking van het hotel in Socorro aan zijn reisbegeleidster als alle tassen in de auto zitten. Het is gelukkig maar 130 mijl naar Santa Fe. Wij evalueren nog even al onze ontbijten tot nu toe…

Die van vanochtend is wel erg karig. Zo hebben we een excuus om onderweg een stop te maken bij Starbucks voor een cappuccino met cranberry cake. In New Mexico heb je over het algemeen geen last van de ochtendspits, wél van veewagens. Dat bedwelmt behoorlijk als je zo'n volle vracht met open dak inhaalt. Ook de koeienstallen langs de weg zijn XXL. De beesten staan zo opeengepakt dat er wel 100 op 1 foto van Fen passen.

We kijken onze ogen uit naar alle borden langs de weg: Drive safelyReport drunk drivers: call 911 – Gusty winds may exist – Speed monitored by aircraft(?). Je hebt ook combinaties: All commercial vehicules next right – inspection control. Of: Litter control – $ 300 fine. En commerciële: Go with the (cash) flow. Lokale verkiezingshelden flyeren ook wat af, meer dan Romney of Obama.

Obama wordt hier meestal de pan ingehakt. Het 2e debat van gisteravond was volgens de Albuquerque journal nu eens een fiery face-off… Obama gets tough, Romney battles back in presidential showdown. Obama is inderdaad feller dan vorige keer – voor zover wij dat vanachter onze famous en enorme Bucklehorn-Chili-burger konden volgen. New Mexico is wel minder nationalistisch dan Texas. Er wordt hier aanmerkelijk minder gevlagd bij gebouwen, autodealers en winkels.

Onderweg wanen we ons soms in Europa, met plaatsen als Valencia, Madrid, Rome, Santa Rosa, Santo Domingo en Harlingen. Daar rijden we met de country-tonen van Wilco op JW's iPod doorheen.

Rond lunchtijd zijn we bij ons hotel, vlakbij het oude centrum van Santa Fe. Terwijl Fen zont, doet JW de was: hij loopt af en toe heen en weer naar de wasruimte om de voortgang te checken. Tussendoor kan hij uitgebreid honkbal kijken op onze kamer (slim!). Aan het eind van de middag verkennen we het oude Plaza en de vele winkels met art, zilver, sieraden, indiaanse prullaria en leer. Bij Lucchese zien we handgemaakte laarzen, riemen en kleding, een stuk beter geprijsd dan in Fort Worth. Maar wat draag je nu bij felblauwe laarzen met hip borduursel?

The Palace is een keurige saloon met deftige mensen en heerlijk on-Amerikaans eten én manieren. Tussen de gangen krijgen we de tijd en ook de rekening laat lekker lang op zich wachten. Je krijgt hem wel altijd ongevraagd, als het personeel beoordeelt dat je niets meer gaat bestellen.

Trackback van jouw site.

Laat een reactie achter

Blijf op de hoogte

Vul hier je naam en e-mailadres in.
Je krijgt dan een mailtje als we nieuws hebben!

Loading