Dag 9: San Antonio & The Alamo

Ons hotel zit vlak bij The Alamo, missiepost en later militaire post in de onafhankelijksstrijd tegen Mexico. Texas hoorde tot 1836 bij Mexico en was daarna een zelfstandige staat (Lone Star State) tot het in 1845 onderdeel van de VS werd. Daarom zijn de Texanen – meer dan in veel andere staten – zo uitgesproken en trots op hun afkomst.

Vanaf The Alamo lopen we door de stad en langs San Antonio River. Deze beroemde Riverwalk is een lommerrijk wandelpad met winkels en terrasjes en een oase midden in de stad, aldus onze reisgids. Vroeg in de middag drinken we bier tijdens het honkbal in Hooters aan de Riverwalk. We shoppen samen voor een zonnebril en kleren, en op bestelling bij Victoria's Secret. Na een Texas wrap als late lunch keren we terug naar ons hotel.

’s Avonds is de stad prachtig verlicht en we eten bij een Mexicaan. Het is hier weer van hetzelfde laken een pak. Een jonge ober met ADHD komt elke paar minuten onze bestelling opnemen. Als wij zeggen: still working on it, duikt hij na enkele minuten weer op: Are you still working on that? Okay, just wanna make sure that everything's okay. En daarna: Okay, there's no rush. Even later komt hij terug met de rekening. Speedy Gonzales dus: heel snel, maar ontspannen is anders.

Morgen trekken we verder naar het zuiden en de Golf van Mexico. Hopelijk met mooi weer, want het is hier onstuimig. Met Fens gestel gaat het gelukkig steeds beter.

Trackback van jouw site.

Laat een reactie achter

Blijf op de hoogte

Vul hier je naam en e-mailadres in.
Je krijgt dan een mailtje als we nieuws hebben!

Loading