Dag 8: Austin, BBQ-tour, Republicans & San Antonio

Gisteren nog 35 graden, vandaag is het koud! Op het nieuws horen we over hurricane-dreigingen, maar gelukkig niet bij ons in de buurt. Met truien aan vertrekken we dus voor een BBQ-thema-tour over smalle wegen naar stadjes als Buda, San Marcos, Lockhart en Luling. Zo zien we veel meer van typisch Texas, ranches, vee en de mensen hier.

Zij eten de hele dag het liefst barbecue met saus en ongezonde vetten. Dat doen ze in bedompte ruimtes met neonverlichting, plastic meubilair, keukenrollen op tafel en vieze toiletten, maar het is wel superleuk om daar eens tussen te zitten. Je vindt hier moderne, drive-through pharmacies langs de weg, maar ook kneuterige, zoals in Lockhart, waar we een medicijn kopen tegen alle soorten hoest en allergie van Fen. Zij heeft het zeuren namelijk uitgevonden volgens JW. Bovendien heeft JW al een week heel veel last van Fens hoesten en dat is ook best zielig.

Ook in Texas is het verkiezingstijd. Fen wil graag een Obama-zonnebril kopen (gezien op de neus van een leuke man in Fair Park in Dallas), maar we vinden alleen Republican stores met promotiemateriaal van Romney en zijn running mate Ryan. Dus krijgen wij 1 anti-Obama sticker, 1 Romney-cowboyhoed en diverse vlaggetjes. JW praat uitgebreid met een oudere Amerikaanse over haar idealen en die van Romney, die ze aanbidt. Wapens zijn gewoon nodig, abortion kan echt niet (wat God creëerde, mag je niet afbreken) en We don't build a state on lazy people!

In de volgende Republican store staan 2 oude mannen van 83 (voormalig pastoor) en 85 (oud-marinier). De laatste noemt de eerste Doc. De marinier zat nog met Eisenhower op een schip in Europa en praat ons bij over de 225.000 Amerikaanse militairen in Afghanistan. Dat doet hij wel een beetje met consumptie. De door hem zelf in een zakje opgewarmde en licht aangebrande popcorn belandt ook op de grond.

De pastoor van 83 zorgt ervoor dat de vloer weer schoon is voor de zwevende kiezers die nog na ons komen. Deze zachtaardige Republikein is eigenlijk fan van de charismatische Ronald Reagan. Van hem staat er alleen een levensgrote kartonnen versie in de store.

Via het onbeduidende stadje Nixon en wat kleine olievelden komen we in de hitte in San Antonio aan. Hoe zuidelijker we komen, hoe meer Mexicaanse invloeden we zien. Na een verkoelende Häagen-Dazs ijsbeker, een bezoek aan de Nike store (Fen scoort blauwe sneakers) en een korte walk downtown boeken we ons hotel Fairfields Inn. We twijfelen nog even aan het Marriott, maar die is een stuk duurder.

Bij aankomst blijkt de Fairfields Inns gewoon By Marriott te zijn, ernaast te liggen en net zo'n fijne pool te hebben. Al dat reizen en in- en uitpakken is wel vermoeiend en dus cocoonen we 's avonds in ons hotel. JW voor de buis met de Cincinnati Reds tegen de San Francisco Giants (vorig jaar bezochten we dat stadion aan de baai!), Fen met Dutch Occillococcinum en Lockhurst's Anticough ernaast. Na de zoveelste inning valt zij in een vredige slaap. Jij slaapt alleen lekker door zonder hoesten als er honkbal is, aldus JW.

Trackback van jouw site.

Laat een reactie achter

Blijf op de hoogte

Vul hier je naam en e-mailadres in.
Je krijgt dan een mailtje als we nieuws hebben!

Loading