Dag 7: Austin & Lyndon B. Johnson

Last time in Texas: Fen & JW had trouble in paradise: car trouble, gaz trouble, hotel trouble, couple trouble. Watch what happens next in this episode of Texas (begintune)

Waco, we have a problem… Gisteravond ontdekte Fen dat ze haar rugzak met lens en fotokaartjes kwijt was. Gelukkig hebben we het telefoonnummer van de man van het hotel in Waco met leuk behang, vieze koffie en zakelijke afspraak nog.

Inderdaad had hij de rugzak gevonden! En dus rijdt JW met liefde terug. Fen blijft achter met lichte griep en hoestverschijnselen en gaat op pad naar een wasserette. Dat blijkt een hele operatie in een achterafbuurt zonder cash geld (JW heeft de pot). Vervolgens stopt ze de toegangspas van de hotelkamer in de gleuf van de wasmachine. Gelukkig helpt het Mexicaanse rondborstige meisje van de wasserette met het vullen van 4 wastrommels (rode, groene en bruine Texas shirts en overig). Als Fen rond het middaguur terugkomt in het hotel, is JW al weer terug uit Waco. Hij kon lekker doorrijden met al zijn favoriete muziek loeihard aan. Geen dakproblemen dit keer, want het is bewolkt en fris.

Na wat zwemmen en computeren gaan we op weg naar Lyndon B. Johnson Library. Hier liggen alle documenten van Johnson’s presidency. Wij zijn benieuwd hoe hij het beleid van Kennedy voortzette na diens dood en welke keuzes hij bijvoorbeeld maakte over de oorlog in Vietnam. Helaas wordt het gebouw verbouwd en dus krijgen we maar een kleine indruk van de collectie, zoals de oude Lincoln, de 1e auto met radio en tv aan boord.

De oude vrouw bij het loket weet ons te vertellen dat niet alleen Kennedy een womanizer was. Ook zijn vice-president Johnson kon er stiekem wat van, maar ja, bij een aantrekkelijke (dode) legende is zoiets natuurlijk leukere gespreksstof dan bij een nog levende bejaarde met alledaagse uitstraling.

We zoeken de Colorado River op en wandelen stroomopwaarts langs de rivier, met veel wolkenkrabbers maar geen enkel leuk terras. Als we met de auto verder rijden, stuiten we toevallig op Banger's Sausage House met een trendy tuin en speciale kaart. JW eet Bradwurst en Fen een Kofta: een combinatie van vleesstokjes, humus, tzatziki en wijnbladeren. 

De mensen zijn hier relaxed en spreken je geïnteresseerd aan. Zoals de jonge waitress uit New Orleans die naar Austin kwam om te werken en een Spaanstalige Texaan met staart die precies wil weten wat onze route is. We krijgen van hem tips over what to see (South Padre Island) en not to see (met de auto de Mexicaanse grens over!).

Met some Bud en wine in de benen rijden we met een zonnetje op ons bolletje naar ons hotel voor de laatste honkbalmatches voordat Post Season start. Na ons enthousiaste bezoek aan het stadion van de Texas Rangers en alle weetjes over hun sluwe methodes in en rond het veld, is het nogal een teleurstelling dat zij er in de beslissende wedstrijd met 1-5 afgaan tegen de Baltimore Orioles. Onze met veel liefde aangeschafte Rangers' shirts en petje dragen direct een stuk minder prettig.

Trackback van jouw site.

Laat een reactie achter

Blijf op de hoogte

Vul hier je naam en e-mailadres in.
Je krijgt dan een mailtje als we nieuws hebben!

Loading