Dag 6: van Waco naar Austin & State Capitol

Een schamel ontbijt en een hotelmanager die druk is met een zakelijk gesprek aan de tafel naast ons. Tussendoor heeft hij alleen tijd om ons uit te checken (niet om verse koffie te zetten). Vandaag had net zo goed vrijdag de 13e kunnen zijn…

’s Avonds beseffen we dat Murphy's law echt zo werkt. Het gaat onschuldig verder: JW wil het dak van de auto opendoen bij een stoplicht, maar dat blijft fier rechtop staan als het groen wordt en we de snelweg op moeten.

Tanken blijkt ook lastig. Stations staan vaak op ondoorzichtige ventwegen. Waar ga je er dus af, wat is de in- en uitrit, waar zit de tank en hoe lang is de slang, snapt mijn voorganger hoe tanken met creditcard werkt, snappen we het zelf en wie was nu eerst: wij met ons fragiele racemonster met dure lak of de Texaanse oliebaron in giga pick-up met wielen tot je heupen en bumper tot je schouders? Onze navigatie doet mee in de malaise. Regelmatig zit onze Brabantse mannenstem te slapen of vertelt over routes waar we niet zijn.

Als we om half 12 Austin naderen, doemt State Capitol opvallend en groot in de skyline op. Je kunt er gewoon naar binnen (wel eerst door de x-ray) en alle senatoren die Texas ooit had – waaronder George Bush, Sam Houston en James Hobby (what’s in a name) – hangen ingelijst in alle gangen. Er is een House of Representatives (2e kamer van Texas), Senator House en Supreme Court. Al met al een hoop ervaring en ouderdom bij elkaar. Als JW op het balkon van de House of Representatives gaat zitten heeft dat in elk geval een hoog Muppet-gehalte.

Austin is een fantastische muziekstad en sfeervoller dan Houston en Dallas. Op een terras boeken we een hotel met alles erop en eraan, we struinen door de stad en kopen kleren bij een Patagonia store. Onderweg naar ons hotel zit alles tegen: file, navigatie in de war, geen routekaart, is Hilton nu hetzelfde als Holiday Inn, de ene Holiday Inn is de andere niet en we moeten er echt naartoe want we hebben al betaald (of toch niet?). Vlakbij de opvallende wolkenkrabber met klok (ijkpunt) belt Fen met het hotel. Als de receptionist haar hele verhaal heeft aangehoord, is hij blij dat hij ons kosteloos mag annuleren.

Maar ja, vind dan nog maar eens een ander hotel in de buurt. Na 3 internet (&koffie) breaks en een vergeefs bezoek aan 2 hotelbalies in Brazos Street vinden we een prima alternatief bij de Colorado River. We zijn er sneller dan de digitale bevestiging van hotels.com, dus moeten wij ruim een uur aan de balie wachten om de laatste rookvrije kamer te bemachtigen.

Vandaag is samenvattend een goede test voor elke relatie: hij legt meer bloot aan karakterologische verschillen dan welke knappe psycholoog ook. To make peace vertrekken we om 10 uur toch nog maar even downtown Austin, waar het allemaal gebeurt met muziek op alle hoeken en geweldig relaxte en aardige mensen. Bij een gezonde hamburger in Sullivan's Steakhouse komt het allemaal goed. Alleen de volgende dag krijgt nog een staartje (cliffhanger).

Trackback van jouw site.

Laat een reactie achter

Blijf op de hoogte

Vul hier je naam en e-mailadres in.
Je krijgt dan een mailtje als we nieuws hebben!

Loading