Dag 5: van Dallas naar Waco

Gisteravond waren we moe van een lange dag en dus keken we honkbal op de kamer met een gezonde hap. Althans, zo gezond als je hier vindt in de Target of Walmart. Met diepvriesartikelen, drank en vette hap heeft Michelle Obama nog genoeg werk op dat vlak te verrichten als de Texanen haar man ten minste niet wegstemmen volgende maand. Na 2 nachten Houston en 2 nachten Dallas trekken we verder, via het een-na-grootste honkbalstadion van Amerika, van de Texas Rangers.

Dat ligt logistiek handig een stuk zuidelijk langs de snelweg. Na een kijkje in de fanshop met de welluidende naam Majestic Grand Slam Gift Shop zijn we precies op tijd voor een bijna-personal-tour door het stadion. De Rangers maken het de tegenstander niet alleen op het veld lastig. Ook de faciliteiten zijn voor de tegenstander slecht geregeld, vertelt de gids ons in geuren en kleuren. Zo moeten de gasten veel langer lopen van de kleedkamers naar het veld. En hun dug-out ligt pal in de hete zon, net als de plek waar hun werpers ingooien. Overigens schijnen alle clubs dit in hun eigen stadion zo te doen en per saldo levert het geen club dus iets op.

George W. Bush is ook fan. Hij heeft een eigen suite, maar meestal zit hij als gewone burger op de 1e rij naast zijn beste vriend, Nolan Ryan, de eigenaar van de club. Naast het Rangers' stadion ligt het nog grotere stadion van de American Footballclub Dallas Cowboys. Daar krijgt Fen JW niet naar binnen: het lijkt te veel op de graftombe van 020.

De plaats Fort Worth ligt tegen Dallas aan, maar heeft wel zijn eigen skyline met wolkenkrabbers. In Stockyards District zie je hoe het leven er een eeuw geleden in Texas uitzag. Het is een levend openlucht-cowboymuseum met kasseien, houten veranda's en saloondeurtjes. Vroeger was dit een soort Utrechtse Veemarkt. Vee wordt er niet meer verhandeld, maar gecultiveerd wordt het wel. Zo lopen we door een decor van attracties en kneuterige winkeltjes.

Voor Leddy's Boots And Saddles komen de Texanen van heinde en verre naar Fort Worth. Alle soorten zadels, laarzen en tassen maakt Leddy. Als je slangenleren laarzen in je maat wilt, moet je 1 jaar wachten en daarna 1.650 dollar afrekenen. Je kunt er zelfs beige laarzen met oranje diamond back-slangen kopen. JW blijkt ook een dure smaak te hebben: aan de mannenlaarzen die hij uit een schap pakt hangt een prijskaartje van 5.600 dollar!

Na een lunch en de aanschaf van wat kaarten stappen we weer in onze Mustang. In de zijstraat staat een sheriff te paard met holster naast de veranda van Leddy's keurig voor het stoplicht te wachten tot het groen wordt.

Fen wil ook nog naar het huis van Jock, Miss Ellie, J.R., Sue Ellen, Bobby en Pamela. Southfork Ranch ligt noordelijk van Dallas op 3700 Hogge Drive in Parker. Zo doen we de hele rondweg rond Dallas, logistiek niet heel handig. We zijn wel precies op tijd: om half 5 de laatste tour around the premises! Helaas zien we de sterren alleen op foto's, film, mokken en zakdoekjes. Vorige week maakten ze nog opnamen voor serie 2 van The Next Generation. Nu moeten wij het doen met een tour op een kar achter een tractor langs de stallen, het huisje van de vriendin van John Ross (ook stiekem de vriendin van zijn broer, en de dochter van de schoonmaakster) en het grote huis dat eigenlijk helemaal niet zo groot is.

Binnenopnamen zijn op andere locaties. De buitenopnamen zijn wel hier geschoten, soms met spiegels om opritten en acres XXL‘er te maken. De inrichting in Dallas-stijl (met portretten in alle kamers) is dus ook gewoon fake. Met de tune van Dallas (long version) worden wij verwelkomd. Fen wil graag in de (kleine) swimming pool springen, maar dat blijkt alleen voorbehouden aan de acteurs (als ochtendbaantje of cliffhanger waarin de een de ander hardhandig van het balkon naar beneden gooit).

J.R. en Sue Ellen wonen hier dus niet. Veel Dallas-addicts sturen echter beterschapskaartjes naar Hogge Drive als Sue Ellen weer eens te diep in het glaasje heeft gekeken of J.R. weer eens is neergeschoten. En hoewel Jock & Miss Ellie inmiddels in de hemel zijn, hangt Jock nog steeds boven de haard met zijn hardvochtige blik en boerenbontsjaaltje. De Ewing 1 staat er ook, leuk zo'n eigen nummerplaat met cijfer. Wij sluiten onze enerverende tour af met een glamourfoto op het balkon. Wel een beetje weird, een Dynasty-koppel poserend boven het zwembad van de Ewings.

Vroeg in de avond rijden we naar het zuiden richting Austin. In Waco blijkt een gezellige hoofdstraat of hotel niet te vinden. Zo eindigen we laat in de Victoriann Inn in een kamer met bloemetjesbehang voor weinig met auto voor de deur. In Buzzard Billy's Swamp Shack vlakbij serveren mannen met baarden ons rice met chicken breast. Op tv vangen we flarden op van het 1e debat van Romney en Obama. Romney is veel aan het woord en Obama een beetje mat. De setting keken ze in de tv-debatten in Nederland goed af. Maar verder vallen er nog geen electorale conclusies te trekken.

Trackback van jouw site.

Laat een reactie achter

Blijf op de hoogte

Vul hier je naam en e-mailadres in.
Je krijgt dan een mailtje als we nieuws hebben!

Loading