Dag 3: van Houston naar Dallas

Snel inpakken waren we nog niet verleerd, en na een ontbijt met muffin toeren we opnieuw naar het stadion van de Houston Astro's. Helaas zit er ook vandaag geen rondleiding in, dus houden we het bij ieder 1 honkbalpetje in de Team Store. Na een wandeling bij Memorial Park aan de rand van de stad sightseeën we door het Wassenaar van Houston (nog enkele percelen te koop). Om half 12 verlaten we Houston met strakblauw weer over interstates 10, 610 en 45 met open dak naar het noorden richting Dallas.

Bij Midway slaan we af voor een kijkje in het echte Texas en een lokale lunch: wrap van Texaans rund met Diet Coke. Midway heeft een populatie van maar liefst 228. De eigenaar van het pompstation (tevens mini supermarket en lunchroom) vertelt ons dat Texas in de 19e eeuw bij Mexico hoorde en daarna onafhankelijk werd. Waarom de staat de Lone Star State heet, komt uit die tijd. Zijn verhaal doet ons denken aan de serie North & South waarmee acteur Patrick Swayze wereldberoemd werd nog voordat hij Jennifer Warnes optilde in Dirty Dancing op de opzwepende muziektonen van I've had the time of my life.

Nog 140 mijl naar Dallas en het aantal koeien langs de route neemt snel toe. Fens iPhone is er intussen mee gestopt wegens oververhitting op het dashboard. Soms wil de meneer van de navigatie met zachte g na het uitstappen nog wel eens doorpraten in Fens tas, maar daarvan is nu geen sprake. Gelukkig is Highway 45 tussen Houston en Dallas 1 grote lange weg van 256 mijl, dus de meneer zou het sowieso niet druk hebben gehad met het geven van aanwijzingen.

Om 4 uur doemt de skyline van Dallas op, na Houston de grootste stad van Texas. Wij kennen Dallas vooral van de tv-serie uit de jaren 80. Jock, Miss Ellie, de onberekenbare J.R. en zijn altijd brave broer Bobby Ewing maakten fortuin in de olie-industrie. Big things happen here, zien we op een reclamebord. In de woorden van Johnny Lion: Dat komt alleen maar voor in Dallas: zoiets gebeurt niet echt. Maar misschien had Johnny het over de tv-serie.

Onze groene bolide parkeren we onder een imposante blauwgroene wolkenkrabber. Door de straten van J.R. wandelen we naar Main Street, waar het allemaal gebeurt volgens onze reisgids. Op Pegasus Plaza vallen we met onze neus in de boter bij Iron Cactus Mexican bar: happy hour en dus 4 Budweisers voor de prijs van 2 plus gratis taco chips. Op het terras boeken we ons hotel aan North Central Express Way aan de rand van de stad. We zijn moe dus eten een heerlijke wrap op het terras van ons hotel aan het enige daar aanwezige tafeltje.

Trackback van jouw site.

Laat een reactie achter

Blijf op de hoogte

Vul hier je naam en e-mailadres in.
Je krijgt dan een mailtje als we nieuws hebben!

Loading