Dag 26: San Diego, panda’s & Skrillex

Onze roadtrip door het midden en westen van de USA zit er bijna op. Nog een paar dagen relaxen we in een tropisch hotel aan de baai van San Diego. Gisteravond verkenden we de baai bij nacht alvast: lichtjes en het vliegveld van San Diego rondom, vliegtuigjes erboven. Vandaag starten we met een dip in the pool en de jacuzzi: zwemmen onder de palmbomen, 25 graden en een pacific bries!

De San Diego Zoo is ons volgende doel. Die is wereldberoemd en prachtig: idyllische routes met tropische palmen, steile paadjes en verrassende diersoorten. Het meest onder de indruk zijn we van de kleine panda en de reuzenpanda: fotogeniek, speels en ontroerend! We zien giraffen én flamingo’s met uitschuifnek, en een luipaard die een hok deelt met gewone huis-, tuin- en keukenhonden. Ze zijn samen opgevoed. Eén ding blijft knagen. Nadat we in geen van de nationale parken een beer zagen (alleen poep op een wandelpad bij – mind you – Bear Lake in de Rocky Mountains), blijkt zelfs het spotten van een tamme beer een lastige opgaaf. Ze zijn hier op exhibit of laten zich niet zien. Uiteindelijk nemen we genoegen met 1 duttende sloth bear.

Voor de kabelbaan moeten we in de rij. Een aantal kinderen met begeleiders dringen voor of gaan alléén in een 4-persoons-eitje zitten, tot ergernis van Fen. JW moet haar sussen, hij vindt dat soort dingen nutteloze energie. We eindigen laat in de middag met een drankje bij ons zwembad. De hoge palmen zijn leuk en sfeervol, maar voor een zonaanbidder kunnen ze ook behoorlijk in de weg staan. JW verdwijnt naar de kamer voor de 6e honkbal game in de finale. Die is bloedstollend en duurt van 17.00 tot 21.30 uur. In de ene break neemt JW een snelle douche. In de volgende droogt hij zich af, kleedt zich aan en zo gaat dat nog even door. Fen vermaakt zich intussen met fröbelen en foto's. Maar na 4,5 uur…

Met een uitgelaten JW vertrekken we naar het Gaslamp District, de uitgaansbuurt van San Diego. Na een late pasta met wijn uit Napa Valley hoort JW op straat de verslavende tonen van Skrillex vanuit een donkere kroeg. Ahhh, één biertje, zegt hij en Fen zwicht. Ze is nu ook helemaal into dubstep. JW ziet zelfs nog een aankondiging voor een concert van Deadmau5 morgenavond. Maar dat zou iets te veel cultuurshock zijn. Als we naar huis gaan blijkt het lastig onze Mustang terug te vinden: ook de parkeergarages zijn hier XXL.

Trackback van jouw site.

Laat een reactie achter

Blijf op de hoogte

Vul hier je naam en e-mailadres in.
Je krijgt dan een mailtje als we nieuws hebben!

Loading