Dag 25: Los Angeles-San Diego

Gisteravond kwamen we veilig aan in ons hotel Saharan Motor Hotel op Sunset Boulevard met neonverlichting en palmen. Bij een pastaatje op Hollywood Boulevard voerden we eindelijk weer eens een goed gesprek, dat niet ging over hoe laat we morgen op moeten en wat we allemaal willen zien. All's well that ends well

Vanochtend haalt JW een ontbijtje op bed. Fen kan rustig aan doen, kaarten schrijven en een duik in het zwembad nemen. Je kunt hier zo van de motelkamer via de veranda naar beneden springen. Als JW dat heeft vastgelegd, zoekt hij op internet een hotel voor onze laatste 3 nachten in San Diego.

Vandaag bezoeken we de Universal Studios in Hollywood. De letters in de heuvels missen we, maar verder is het hier één groot (commercieel) spektakel. Op de parking moeten we kiezen tussen regular, preferred en valet parking. Bij de kassa staan lange rijen wegens alle keuzes in toegangskaartjes. USD 69 voor kinderen tot 48 inch, USD 77 voor volwassenen. Een Combo Card (voor toegang hier en in Seaworld San Diego) is er voor USD 119. Ook kun je privileges kopen. Als je korter of niet in de rij wilt staan bij de attracties, neem je een duurdere pas.

Na wat discussie (Fen heeft al enige ervaring met showbizz) trekken wij onze creditcard maar weer. Once in a lifetime, aldus JW. Hollywood blijkt ook wel van een iets andere orde dan Hilversum. En ook zonder kaskrakers heeft Universal hier een melkkoe. Alle successen van vroeger worden optimaal uitgebuit. Het park biedt daarnaast werk aan 1000’en wannabe’s: lookalikes van Marilyn Monroe, Blues Brothers en andere B-acteurs zonder vast inkomen in Hollywood.

Wij laten ons meevoeren op attracties en trailers van Shrek, Jurassic Park, King Kong en de Terminator in 3D. Animators warmen het publiek op: okeedokee …. suuuuuper!!!! Vroeger was Arnold Schwarzenegger eigenlijk best een aantrekkelijke man. We worden door elkaar geschud op onze stoelen en met water besproeid (komt vast ook naar Nederland). Monsters, terminators, robotten en ongure types uit Jaws jagen ons schrik aan.

Bij de House Of Horrors springen de creepy acteurs in het donker uit alle hoeken. Bij de ingang staat een bord met de instructie dat we niet mogen terugslaan. Het gaat er namelijk hard aan toe. Bij de uitgang blijkt de dop van Fens camera verdwenen. Bij de ingang zat hij er nog op! Dat zou aanleiding kunnen zijn voor een schadeclaim. Ware het niet dat de aardige crew de dop wonder boven wonder weet terug te vinden ergens tussen de schreeuwende heks en de creepy grijsaard.

We besluiten het gigantische terrein ook per (verlengde) golfkar te verkennen, samen met nog zo'n 70 anderen: een XXL-tram dus. In de rij worden we getracteerd op fragmenten van succesvolle series en films. De tram rijdt ons langs rijen auto's (Back to the future), special effects en decors van Jaws, oude westerns, War Of The Worlds en Desperate Housewives. In Whisteria Lane worden vandaag gewoon opnamen gemaakt. De whisterias zien er van dichtbij wel een beetje nep uit. Alle decors zijn hier van hout en plastic. Dat is goedkoop en makkelijk te onderhouden. Na Betty Boop, Flintstones en Sponge Bob Squarepants vinden we het wel mooi.

JW wil graag via Mulholland Drive naar het zuiden. Die weg is beroemd door het prachtige uitzicht op LA. Hij loopt vanaf de westkant van LA naar Beverly Hills. Daar belanden we om 4 uur in een enorme file. We besluiten onze sightseeing af te breken en op weg te gaan naar San Diego. Het kost ons zo’n 1,5 uur om Los Angeles uit te komen! Onderweg luisteren we naar radiozender BPM. Die speelt JW’s favoriete muziek: Skrillex. Maar ookcFerry Corsten, Tiësto en een mix van Laura Jansens Use Somebody. Nederland is hier hot!

Om 6 uur stoppen we voor een borrel en honkbal. Als we eindelijk een (sport)kroeg alias pizzeria bij een Mall vinden, blijkt het honkbal in St. Louis afgelast wegens regen. Na het eten rijden we door over de 5 South en komen 3 uur later in San Diego aan. JW heeft hotel Humphrey 's Half Moon Inn in San Diego goed uitgezocht: houten huisjes onder de palmen, en als je de deur opent loop je zo het zwembad in! We blijven er onze laatste 3 nachten, om bij te komen van 25 enerverende dagen en te genieten van nog een paar zonnige dagen.

Trackback van jouw site.

Laat een reactie achter

Blijf op de hoogte

Vul hier je naam en e-mailadres in.
Je krijgt dan een mailtje als we nieuws hebben!

Loading