Dag 20 en 21: San Francisco (2)

Vandaag starten we de dag bij G-Star en Uggs: dat doen we op bestelling, maar wat was ook al weer de bestelling? Geïnspireerd gaat ook JW over op het passen van een rits Uggs. Helaas zit zijn maat er niet bij. Fen vindt in elke winkel wel een leuke tas of (bruine) laarzen.

In Chinatown kopen we ook een tas voor JW (made in…). Zijn reis- annex tennistas is tussen Las Vegas en Death Valley gesneuveld vanwege al zijn aankopen: de antieke tas kon alle cactussen en nieuwe kleren niet meer aan. Onze 2e huurauto moet dus ook een ruime kofferbak hebben.

Na het stallen van onze tassen in de hotelkamer hebben we onze handen weer vrij voor een rit met de Cable Car, San Francisco's wereldberoemde tram. JW wil graag eerst de héle, steile, California Street naar boven LOPEN en vervolgens met de tram naar beneden RIJDEN. Fen heeft voorál last van een stel Chinezen die in haar kringetje (en aan de palen van de tram) hangen. Tevergeefs probeert zij ze met haar rugzak van de tram af te duwen.

JW denkt af en toe dat hij met Joop van Tellingen op vakantie is. Al dat klikken van Fen levert paparazzi-achtige situaties op. Zelfs op de gehuurde fiets maakt zij foto's van bruggen, parken en skyline. Vanaf de oostkant fietsen we langs de Embarcadero naar Fisherman's Wharf, langs de haven en over de Golden Gate Bridge. Die brug is best een uitdaging op de fiets: tussen het fietspad en de rijbanen kun je namelijk heel diep naar beneden kijken. Op de terugweg gaat Fen er als een haas vandoor: na haar 1e angst volgt de adrenaline over de geweldige ervaring!

Bij het terugbrengen van de fietsen dingen we wat af (als je 2 uur en 1 minuut fietst wil je geen 3 uur betalen) en belanden in een kroeg voor onze dagelijkse dosis sport. In Amerika spelen ze American football, ijshockey en honkbal tegelijk. Dan is een kroeg met minimaal 10 tv's uitermate efficiënt. Het honkbal is een hele zit: de werpers krijgen geen vat op de slagmensen, behalve dan ene Otavio Dotel. Uitblinker Albert Pujols slaat 3 homeruns, dat gebeurde nog maar 2x eerder in 1 World Series wedstrijd. De St. Louis Cardinals winnen zo met 16-7 in het hol van de leeuw in Dallas, met George Bush op de tribune. Goedgemutst gaan we eten bij een Italiaan op de Columbus Avenue. Daarna rollen wij de straten op en af & ons bed in.

Trackback van jouw site.

Laat een reactie achter

Blijf op de hoogte

Vul hier je naam en e-mailadres in.
Je krijgt dan een mailtje als we nieuws hebben!

Loading