Dag 20 en 21: San Francisco (1)

Vanochtend staan Gert en Sally stipt om 10 uur bij de ingang van ons hotel. Zij nemen ons mee langs de baai van San Francisco en het is prachtig weer! Gert is een jongere broer van Flip, de overleden man van JW's moeder. Hij woont al zo'n 50 jaar in Amerika met zijn Canadese vrouw Sally en hun 3 zoons. Over de Golden Gate Bridge stoppen we voor een view to the bridge. Als we koffie drinken bij de jachthaven van Sausalito lezen we in een krantenbox het breaking news van Khadaffi’s lot.

Via Marin City toeren we over de heuvels naar de John Muir Woods voor een boswandeling lamgs gigantische Redwoods bomen. In Tiburon lunchen we aan de baai met uitzicht op de skyline en de bootjes in de baai. Na de lunch doen we nog een rondje Belvedère: heuvelachtig dorp voor de rich en famous. Tja, wat wil je met een huis op palen, garage on top (4th floor), een lift en steile tuin waarin je – als je plat op het gras ligt – uitkijkt op de baai en skyline van San Francisco. Dat is toch iets anders dan een huis in Wassenaar of Blaricum.

Bij Gert en Sally thuis, in San Rafael, maken we kennis met zoons Gerrit D. en Kevin. Na een uitgebreid gesprek over de enige kroeg die vorig jaar de underaged dochter van JW toeliet, gaat het gesprek naadloos over op de buitenlandse politiek van Amerika, de troepen in Afghanistan, Libia, Vietnam, Khadaffi's sudden death én pensioenen (Fens core business). Sommige ouderen kunnen hier vroeg met pensioen, maar de meesten werken door tot ver na hun 70e bij gebrek aan een sociaal vangnet. Dat hadden wij al geconstateerd: veel ouden-van-dagen in de toeristenindustrie!

JW en Kevin hebben snel een klik over dubstep. Kevin wil Fens iPad gebruiken voor het downloaden van 10 Gig Bassnector. Gelukkig hebben we geen snoertje bij ons, zo veel muziek gaat ten koste van Fens ruimte voor foto's. Resultaat is wel dat we zondagochtend nog een keer de Golden Gate Bridge over moeten om de 10 Gig Bassnector op te halen. Fen bedingt dat niet alle cd's tussen San Francisco en San Diego worden afgespeeld. Dat zou kunnen leiden tot ongewenste hartrimestoornissen vanwege de moddervette beat.

We genieten van de kookkunsten van Sally en het gastvrije onthaal onder de Friese klok. Als die 12 uur slaat, brengt Kevin ons in zijn bonkige auto terug naar ons hotel. JW voorin, Fen achterin met een zee van ruimte en een leeg marmottenhok aan haar voeten. Mocht Fen nog klachten hebben over JW's rijstijl, na deze kamikazerit zijn die acuut verdwenen. In onze 1e 3 weken hebben we precies 3.620 mijl afgelegd, meer dan 5.700 kilometer dus. Nu begrijpt iedereen waarom Fens verslagen elke dag zo lang zijn.

Trackback van jouw site.

Laat een reactie achter

Blijf op de hoogte

Vul hier je naam en e-mailadres in.
Je krijgt dan een mailtje als we nieuws hebben!

Loading