Dag 18 en 19: Sacramento-San Francisco (1)

Onze motelroom in de Vagabond Inn (Executive) ligt in een rumoerig deel van Sacramento, maar uitslapen lukt toch. Na het uitchecken hoeven we maar 2 blocks te rijden om uit te komen bij The Old Railway Station en het levende museum dat de oude stad is. In een plaatselijk café willen we ontbijten. Zodra wij binnenkomen, verdwijnen de enige 2 aanwezigen achter de levensgrote houten barconstructie om niet meer terug te komen. Er zit niets anders op dan maar weer te vertrekken. Weer een John-Wayne-met-zijn-klapdeurtjes-is-hier-iemand?-momentje.

Het geluid van vannacht blijkt van de antieke treinen te komen die hier nog ritjes maken. Fen dacht in haar dromen dat het geluid van een stoomboot kwam. Die blijkt er ook te zijn, maar dit model Murder On The Nile ligt er verlaten bij. Een beetje spooky is het hier dus wel, maar misschien komt dat omdat het zomerseizoen voorbij is.

Op een andere hoek vinden we alsnog een leuke plek voor een ontbijt. We kunnen zelfs buiten zitten, naast de saloondeuren. Fens motoriek is wel matig bij de instructies push en pull. En dat is knap lastig in een land met zo veel (half)(klap)deurtjes. Ben je nou al weer aan de deur aan het pushen, verzucht JW dan ook dagelijks als Fen mistast.

Na het ontbijt sluiten we een pact: we rijden naar San Francisco via Napa Valley. Fen mag wijnproeven en JW honkbal kijken. Met lekkere wijn kan Fen ook de muziekkeuzes van JW verwerken. Voor het starten van de auto is het namelijk vaste prik: eerst de iPod aan. En… Ik help je overal mee als dit nummer is afgelopen. In Napa Valley wemelt het inderdaad van de wijngaarden en terrassen. Fijn idee om te wonen op een plek waar je de hele dag wijn kunt proeven in een heerlijk klimaat. Bij de VVV van Napa krijgen we uitleg over vineyards (waar ze zelf druiven verbouwen) en wynerys (wijnhuizen die de druiven van anderen kopen). En plenty suggesties voor vertier langs 2 routes naar het noorden. In Yountville zijn volop winkels die in het teken staan van wijn.

Op het terras van Hope & Grace Wines begint Fen na een paar proefslokjes al te gooien met kaasstengels. Maar wat wil je met deze wijnen, de zon op je bol en een lege maag…

  • een Sauvignon Blanc 2009 uit Oak Knoll, Napa Valley. Zoeter dan normale Sauvignon, met een smaak van peer, meloen en citrus
  • een Chardonnay 2009 uit Yountville, Napa Valley, met een smaak van groene appel en peer
  • een Pinot Noir 2008 uit Doctor’s Vineyard, Santa Lucia
  • een Malbac 2009 uit Oak Knoll, Napa Valley
  • een Cabernet 2007 van Lewelling uit St. Helena, Napa Valley. Deze druif rijpt op een westhelling, dus krijgt alleen ochtendzon. Daardoor smaakt hij naar zwarte kers, cola, tobacco leaf en thee, finishing with a hint of café au lait. Na 4 glaasjes hebben wij moeite die nuance te proeven. Café olé, café olé , roept JW na elke slok. Thuis heeft hij de hele serie Fawlty Towers in de kast staan.

Boukje, we kozen de lekkerste voor Flips broer! Na nog een flinke wandeling om de wijn uit de man te krijgen rijden we opgetogen de laatste 50 mijl naar ons hotel in San Francisco.

Op de snelweg rond San Francisco (met geweldig uitzicht op de baai!) belanden we in een forensenfile. Als we iets voor 5 uur bij hotel Beresford Arms in Post Street aankomen, vliegt een kruier direct op onze auto af. Dat zijn we niet meer gewend! Zo komen alle losse tasjes, cadeautjes, cactussen, flesjes, jassen, reisgidsen en zakken Lays van 3 weken zonder pardon op zijn steekwagen terecht. Precies op tijd voor de ball game zijn we op onze kamer op de 7e etage met uitzicht op de stad. Die avond wordt duidelijk dat we toch wel erg moe zijn van alle indrukken tot nu toe. Zo leiden autorijden in de big city, honkbal, foto’s en iPad tot lichte reuring.

Trackback van jouw site.

Laat een reactie achter

Blijf op de hoogte

Vul hier je naam en e-mailadres in.
Je krijgt dan een mailtje als we nieuws hebben!

Loading