Dag 14: Las Vegas-Beatty

Na een 2e warme & opwindende nacht in Las Vegas is het weer heerlijk uitslapen in ons megahotel. Een echte heer brengt dan een ontbijtje op bed: JW komt terug met 2 cappuccino en bagels van de Starbucks in de lobby. Daarna laat hij Fen met rust want hij wil eropuit om te shoppen. De laatst mogelijke koopjes in shopwalhalla Las Vegas (in een shop genaamd Lots For Less) laat hij zich niet ontnemen door zijn vrouwelijke reisgenoot.

Om 11 uur checken we uit. In de auto vatten we Las Vegas nog eens samen. Een indrukwekkende stad, paradijs voor luxepaardjes en gokverslaafden, die hier 24 uur per dag hun geluk kunnen beproeven. Het was fascinerend om hier 2 dagen te zijn, te zwemmen en baden in Amerikaanse luxe, pracht en praal. We zijn blij weer op weg te gaan om nieuwe indrukken op te doen.

Onderweg verandert het landschap snel: droogte, woestijn, cactussen langs de route en de temperatuur loopt op. Niet vergeten straks onze eigen Grand Canyon-cactus in de verpakking even te luchten in Death Valley. Het is nu al 96 Fahrenheit in een eindeloos landschap. Intussen houdt JW de tussenstand PSV-FC Utrecht bij (0-0 bij rust). Hij is een beetje stilletjes, want in de woestijn komen niet alle sms'en door.

National Park Death Valley, ofwel het dal des doods, is 200 km lang, heeft bergen hoger dan 3.000 meter en daalt tot ver onder de zeespiegel. We zijn nu voor het eerst in de staat California, en bewonderen Zabriskie Point. Op een kleine heuvel zien we zandduinen en zoutvlakten. Vroeger was hier een meer, dat is opgedroogd. De sunset en sunrise schijnen hier prachtig te zijn. Die gaan we morgenochtend bekijken!

We lunchen in Furnish Creek Ranch. Na een heerlijke zalm met lime en spinach gaan we de hitte weer in, met I've Been Through The Desert On A Horse With No Name op de iPod. Badwater is het laagste punt van het westelijk halfrond: 86 meter onder de zeespiegel! Er is een Salt Lake (City), maar eigenlijk ligt dat hier: een meer van enkel zout. We passeren Devil's Golf Course. Als je de hobbelige grond ziet, begrijp je waarom het zo heet.

Op de muziek van de band America is het aangenaam rijden door de dorre desert. De temperatuur loopt op tot 102 Fahrenheit (40 graden). Ons hotel ligt in Beatty, net buiten het park, terug in de staat Nevada, waar we om half 6 aankomen. Maar welk hotel boekten we ook al weer? Geen internet op de iPad, dus we gokken het 1e motel ter plaatse…. direct goed! Al is dat niet zo gek, het is hier klein, kneuterig en bijzonder overzichtelijk.

JW is blij dat de tv het weer doet en er een honkbalkanaal op zit. Zo kan Fen mooi internetten en foto's uitzoeken. Na het honkbal steken we over naar een saloon met piepende klapdeuren. Al snel zitten we aan de bar aan een XXL-pizza voor 2. Wat een verschil met Las Vegas vanochtend: beland in een western waarin John Wayne elk moment met zijn O-benen kan binnenstappen. Helemaal uitgestorven, o nee, er is toch volk (met holster). Het is Ed, met grote witte cowboyhoed.

Ed heeft Nederlandse voorouders uit Elfen an de Rain, en Jutregt kent hij ook wel. Daarom krijgen wij direct ál zijn visitekaartjes: hij is niet alleen Assemblyman of the Nevada Legislature Assembly in Amargosa, maar ook eigenaar van Rockview Dairies (iets met koeien, te zien aan de zwarte vlekken op 't kaartje). Verder heeft hij nog een ranch in Texas, dus dat is een leuk adresje voor een volgende trip. Hij vertelt dat ze hier in Beatty streng zijn met de verkeersregels. Als je 1 km te hard rijdt, krijg je direct een fikse boete. Tenzij de sheriff ook in de kroeg zit en te diep in het glaasje heeft gekeken. Onderweg naar het café zagen wij al een waggelende man met cowboyhoed en ster langskomen, dus de sheriff maakt zijn twijfelachtige reputatie waar. Buiten het dorp valt het wel mee met de verkeershandhaving, aldus Ed. Daar hebben ze belangrijker zaken te doen for the sake of public welfare.

Om 11 uur nemen we innig afscheid. We halen alvast ontbijt bij de local Mobil naast het motel. Morgen vroeg op om de sunrise in het park te zien, en daarna richting Sequoia National Park.

Trackback van jouw site.

Laat een reactie achter

Blijf op de hoogte

Vul hier je naam en e-mailadres in.
Je krijgt dan een mailtje als we nieuws hebben!

Loading