Dag 12: van Grand Canyon naar Las Vegas

Dit verslag is grotendeels geschreven in het zwembad in Las Vegas…

We staan licht gespannen op in de Red Feather Lodge. Niet omdat we onze spullen weer pakken na 2 nachten, maar vooral vanwege onze bestemming, Grand Canyon Airport vlakbij. Wij hadden gekozen om te vliegen met Meneer Maverick, de meest veilige (lees: dure) helicoptermaatschappij. Dat merken wij als we ons bij een 1e bedrijfje melden, met veel toeristen en strenge regels: een (hand)tas in de heli mag niet mee. Wij blijken echter bij afslag 2 te moeten zijn.

Daar gaat het er een stuk relaxter aan toe. Alle bagage, camera's, extra lenzen, iPad, enzovoorts mogen mee. Alles heeft een prijs. Na wat uitleg op papier over veiligheid (waar zit de schietstoel, wat te doen bij evacuatie en hoe werken de nooddeuren) mogen wij naar buiten met onze piloot (Hai, I'm Ken). Daar staan 4 helicopters klaar. Met nog een Amerikaans en Canadees stel worden wij vakkundig vereeuwigd voor onze helicopter. De multi-inzetbare fotograaf maakt zich na afloop ook verdienstelijk met het bijtanken van het toestel.

Na nog een instructie en hulp bij het vastmaken van reddingsvest en riemen zijn we er klaar voor. Dat gevoel verdwijnt als de wieken gaan draaien en we met een hoek van 45 graden de 1e meters afleggen. Als we laag boven de grond over de bossen richting Canyon vliegen, verzucht JW: Zo ging het er dus ook aan toe in Vietnam. Met de tonen van Tom Petty (I'm Free, Free Falling!) en een Are you ready for the Canyon, folks?! van Ken duiken we vanaf de rand de Canyon in. Dat is eigenlijk het enige echt enge moment: alsof je in een vrije val van een hoge duikplank duikt, met de blik op oneindig en God zegen de greep!

Via koptelefoons met microfoon kunnen we met Ken en elkaar communiceren. Fen roept vooral veel ooh, aah en potverdrie. Dat blijkt luid en duidelijk hoorbaar voor de andere inzittenden. De vlucht is indrukwekkend, de piloot vakkundig en de muziek 100% gelikt. I'm Learning To Fly But I Ain't Got Wings van Tom Petty, zwevend boven de imposante rotsen en nog een toepasselijk nummer van Green Day (die zoekt JW thuis nog even op). Na 50 minuten landen we al weer, met de adrenaline en extase in ons lijf.

Voor vertrek uit Grand Canyon Village bezoeken we de Market Plaza voor een souvenirtje uit Arizona: een echte cactus dit keer. Zolang die nog in de verpakking zit moet JW hem af en toe luchten, aldus de verkoper. Benieuwd of hij de rest van onze reis overleeft. Daarna naar het zuiden, over de 64 en Highway 40 richting Las Vegas.

De 1e stop maken we voor noodzakelijk eten en drinken: het wordt steeds warmer en de route is lang. Het was vanmorgen al zo'n 25 graden in de Grand Canyon en die temperatuur loopt op tot 32 graden bij aankomst in Vegas. Morgen schijnt het zelfs 100 Fahrenheit te worden (38 graden).

Onze 2e stop is bij het Fred, Barney, Wilma, Betty, Pebbles en Bam-Bam Flintstone museum. Bedrock City is door geen enkele sterveling te missen, want Fred staat pontificaal naast de weg, zo'n 10 meter hoog. Het kind komt boven in JW: hij rent van levensgroot billboard naar betonnen auto met caravan en skeletten. En dat alleen al op de parkeerplaats. Hij heeft ook meer jeugdherinneringen aan de Flinstones (60’er jaren). Helaas hebben we te weinig tijd om het hele museum te bezoeken, maar we halen wel 2 koffie in de shop voor de luttele som van USD 1,02.

Laat in de middag zijn we bij de Hoover Dam, in 1931 gebouwd om de Colorado River in te dammen. De dam voorziet inmiddels een groot deel van Las Vegas van elektriciteit. En dat is reuze handig met alle neon- en 24-uurs-verlichting in de gokstad. De aankomst is indrukwekkend en wat een tegenstelling met de natuur in onze 1e 11 dagen. Vegas By Night straalt ons toe. Ons hotel, de MGM Grand, is al van een afstand te zien. Groen verlicht en met David Copperfield uitgelicht op het hele 30 etages hoge gebouw. Die vertoont zijn kunsten hier elke avond. Misschien doet hij ook nog wel een kunstje met de leeuwen in het hotel. Tot nu toe spotten we alleen een XXL gouden leeuw voor een van de vele ingangen.

Na een douche in onze hotelkamer (kamer 3.313) in de Grand Tower gaan we de strip op! Daar gebeurt het allemaal. Vrijheidsbeeld, Eiffel Tower, alle beroemde gebouwen zijn hier precies nagebouwd. Glitter, glamour en reclamebillboards, en als je denkt voor de ingang van Planet Hollywood te staan, is dat slechts een reclamezuil. Het gebouw is zo groot, met eigen casino, shops en bars, dat je er nog minstens 20 minuten ronddwaalt om het restaurant te vinden. En wij maar denken dat Planet Hollywood gewoon 1 bar-restaurant is.

Op straat krijgt JW continu kaarten aangereikt. Dit blijken niets verhullende plaatjes te zijn met uitnodigingen voor peep shows. Fen vindt dat best brutaal nu zij er naast loopt. Als JW voor de zoveelste keer een set kaartjes aangereikt krijgt, pakt Fen ze over en geeft ze resoluut terug aan de onfortuinlijke gever. Las Vegas is verder een walhalla voor echte shoppers. Alle ketens zijn er te vinden en Fen heeft dan ook moeite route te houden. We kopen 1 hip, roze petje voor USD 17 including tax. Wat een verschil met een paar tassen die we wat later bij Fendi en Bottega Veneta zien. De 1e , lichtblauw van Fendi, kost maar liefst USD 1.700. Wel handgemaakt. Dat vinden we te gortig. Daarna checken we nog even de prijs van een shoppertas. USD 9 duizend ….., aldus de verkoopster.… 9.000? Bedoelt u 900? Shop till you drop (not).

We eten in Caesar ’s Palace, bijna net zo groot als de MGM Grand. Het hotel staat bekend om de optredens van onder andere Diana Ross en deze maand staat Elton John er bijna elke avond. We zien beelden van Caesar, praalwagens, fonteinen, blauwe hemels en Romeinse beelden en bogen. Bij Fontana di Trevi eten we heerlijke pasta met vis en ricotta. Terug in ons hotel kijken we onze ogen uit bij al het gokgeweld. Na 12'en komt Las Vegas tot leven. Wij hebben het na een lange dag – met vanochtend nog een helicoptervlucht boven de Grand Canyon en 's avonds al weer in het nachtleven van Las Vegas – om 1.30 uur wel gezien.

Trackback van jouw site.

Laat een reactie achter

Blijf op de hoogte

Vul hier je naam en e-mailadres in.
Je krijgt dan een mailtje als we nieuws hebben!

Loading