Dag 11: Grand Canyon!

Onze verslagen zijn best lang: we zitten namelijk 1001 mijl in de auto. Fen kan dan fijn typen (als ze geen foto's schiet). JW rijdt en luistert naar zijn favoriete muziek. Hij geeft soms input en Fen leest voor: teamwork dus. We doen het samen best aardig, al is het soms ook een beetje zoeken naar de juiste ruimte! Gisteravond was uiteindelijk nog een bijzonder enerverende avond.

JW had op de navigatie gezien dat Grand Canyon Village een levendige plek is met genoeg overnachtings- en tankmogelijkheden. Maar eerder dan gedacht is de benzine op en de navigatie is van slag. Zo dolen wij in het pikkedonker met bijna lege tank door een verlaten Grand Canyon met al zijn afgronden. We houden er al rekening mee dat we in de auto moeten overnachten en vrezen voor bloeddorstige wilde dieren. Uiteindelijk zien we in de schemering iemand om de weg te vragen. Maar deze vreemdeling spreekt alleen Chinees en lardeert dit met onbegrijpelijke en weidse armgebaren. Met nog een halve liter benzine bereiken we toch nog veilig een plaatselijke pomp. Opgelucht komen we aan bij hotel Red Feather Lodge vlak buiten het park.

Vandaag slaan we maar direct spijkers met koppen: bij de lobby van het hotel boeken we een helicoptervlucht boven de Grand Canyon! En dat ondanks hoogtevrees. In Yavapai Café in het park nuttigen we een stevig ontbijt: scrambled eggs met aardappelen en sausages. Het internet werkt ook, dus zetten we razendsnel wat foto’s op FB. In het Visitor Center bekijken we een indrukwekkende en gelikte film over de Grand Canyon. Prachtige geënsceneerde beelden van raftende mensen die bijna verdrinken in het kolkende water van de Colorado River en toch nog heel enthousiast in de lens lachen. Wij doen de sightseeing straks toch maar liever hoog en droog.

We lopen een trail van 3 uur langs de zuidkant van de Canyon. Kreeg JW van Delicate Arch kippenvel vanwege zo veel subtiliteit, in de Grand Canyon krijgt hij slappe knieën van de steile afgronden en enge overlooks. Overweldigend door zijn enormiteit! Na die spannende wandeltocht stappen we in de bus voor een tour langs de mooiste uitzichtpunten. Intussen krijgt Fen steeds meer last van huilbuien en lopende neus, het zal toch geen allergie voor Amerikaanse parken zijn. Om half 5 melden we ons bij de medische post op het park (ze hebben hier echt alles). Na ruim een uur wachten in een muffe wachtkamer, beseffen we dat we de sunset op Desert View Drive (de zon gaat hier onder om 2 minuten voor 6) missen.

De assistent (oude bebaarde man) van de dokter (jonge vrouw) is wel 'n beetje sloom, analyseert JW. Hij neemt nauwkeurig alle gebruikelijke waardes op. En vraagt een paar keer of Fen niet allergisch is voor medicijnen. Zo weten zij zeker dat ze 'n paardenmiddel kunnen voorschrijven, aldus JW. Wij gaan dus naar huis met een potje oranje Prednison (5 dagen x 60 mg). Dat wordt nog wat in Las Vegas, met bijverschijnselen als hyperactiviteit en heel veel energie. Het resultaat is nu al zichtbaar: terwijl Fen dit verslag typt is JW al in slaap gevallen (plaatselijke tijd half 10).

Vanmorgen boekten we ook alvast 2 nachten MGM Grand aan de zuidelijke strip in Las Vegas. Daar schijnt een grote leeuw op het dak te staan. Maar tussen de gokautomaten en pokertafels staat ook een kooi met echte leeuwen, aldus de reisgids. Het hotel heeft maar liefst 6.900 hotelkamers, 165 goktafels en meer dan 3.000 speelautomaten. Ook de hotelarena is XXL: er kunnen 17.000 mensen in voor concerten en sportevenementen. Wij gaan voor de goktafel, de Spa, de winkeltjes en swimming pool. Met al die pepmiddelen van ons komt dat vast wel goed. Hopelijk raken wij elkaar niet kwijt tussen kamer 6.835 en alle vertier daaromheen.

Maar nu eerst psychisch voorbereiden op onze helicoptervlucht boven duizelingwekkende rotsen en rivieren. JW heeft al aangekondigd dat hij van de 7 stoelen op 1 rij precies in het midden gaat zitten. Hopelijk ziet hij dan nog wat van de omgeving voor al die dollars.

Trackback van jouw site.

Laat een reactie achter

Blijf op de hoogte

Vul hier je naam en e-mailadres in.
Je krijgt dan een mailtje als we nieuws hebben!

Loading