Dag 8: Kanab-Canonville

Aan het begin van onze 2e week ontwaakt Fen met lichte verkoudheids- en hoofdpijnklachten. Misschien ook omdat onze Chinese buren de halve nacht huisje Ruta Lee op stelten zetten. Na het afscheid van Ed en een egg Benedict gaan we op pad naar park 3: Zion National Park.

De dag begint steenkoud, maar de temperatuur loopt snel op naar 21 graden. Morgen wordt het nog warmer volgens de local news network. Aan het eind van de route met haarspeldbochten, rotsen en een spooky tunnel parkeren we de auto en doen een rondje bus. Een groot deel van het park is namelijk niet toegankelijk voor auto’s. Bij de Temple of Sinawava maken we een wandeling langs de rivier. Die is fairly easy.

Na een lunch bij Zion Lodge lopen we naar de hooggelegen Emerald Pool. Die tour blijkt een stuk lastiger en indrukwekkend: langs rotsen die wit, blauw, zwart en rood kleuren van het sijpelende water en zelfs onder een waterval door. Aan het eind wacht het petieterige lake.

Fen loopt niet te klagen dankzij een paar paracetamolletjes en JW is daarover zeer te spreken. Als zij zich lekker voelt maakt ze volgens hem wel 1.000 foto's op een dag. Als ze zich wat minder voelt zijn het er altijd nog zo'n 500. Die heb je al genoeg op de foto, Fen, zegt hij bij de 7e eekhoorn. Gisteren begon ze zelfs kentekenplaten te fotograferen. Maar die zijn hier wel kunstig: de inwoners van Arizona, Grand Canyon State, rijden rond met een cactus op hun nummerplaat. En de inwoners van Utah met de mooie boog (Delicate Arch) uit Arches Park. Veel origineler dan die saaie platen in Nederland. Om 5 uur zijn we uitgewandeld en in 2 uur rijden we naar ons hotel. Een kamer voor USD 69 dit keer. Morgen naar Bryce Canyon!

Trackback van jouw site.

Laat een reactie achter

Blijf op de hoogte

Vul hier je naam en e-mailadres in.
Je krijgt dan een mailtje als we nieuws hebben!

Loading