Dag 5: Rocky Mountains-Vail-Moab

Vandaag vertrekken we richting zuidwesten en rijden nogmaals een stuk van de Trail Ridge Road. Deze noordelijke route van het Nationaal Park is van eind oktober tot mei gesloten. Geen wonder: de 77 km lange route is de hoogste doorlopende autoweg van de VS. Net op tijd dus zijn we hier en het is de moeite waard!

We willen vandaag een grote afstand afleggen, zo'n 600 km, met veel extremen:

  • van 3.400 m tot 1.000 m hoogte
  • van -1 graad tot 23 graden
  • van goedkoop (40 USD voor diner) tot duur (60 USD voor lunch in Vail)…

Aangezien het lekker zonnig is, stapt Fen met zomerrokje en slippers de auto in. Richting Vail wordt het kouder, het gaat regenen en waaien, op de omhoog kronkelende snelweg belanden we in een sneeuwbui en moeten stapvoets rijden. We besluiten ons plan om ook nog via Aspen te rijden te laten varen. Als je de rijkdom van Vail gezien hebt, heb je die van Aspen ook wel gezien waarschijnlijk.

We nemen de 1e van 3 afslagen naar Vail en vanuit een uitgestorven buitenwijk met luxe villa’s zien we de witkleurende pistes opdoemen. Snel een dikke broek en 2 truien aan en de auto uit. Koud! Tussen de winkels in het kleine centrum staat een Stube met parasols (handig tegen de 2e sneeuwbui in Vail van dit seizoen). Daar nuttigen wij een luxe, kingsize sandwich. Ook hier worden we enthousiast bediend: my name is Val, I'm your host today. Onze bordjes en glazen worden elke paar minuten wel razendsnel verplaatst of afgeruimd. Gelukkig zijn wij zelf al erg relaxed van 5 dagen rondreizen. Een wand vol foto's met alle beroemdheden die ooit op bezoek zijn geweest mag in een mondain etablissement in Vail natuurlijk ook niet ontbreken (heel strategisch dicht bij de toiletten).

Na de lunch wil JW per se nog shoppen. Resultaat: een modieus aan-2-kanten-draagbaar winterjack, met metro-capuchon, uitgevoerd in bling-bling-gewatteerd grijspaars respectievelijk dubbel gestikt shiny grey. Hij kan zijn stemming dus straks afstemmen op zijn jas. Poepchic loopt hij de winkel uit (wel met prijskaartje er nog aan). Fen scoort een rode zonnebril. Verder is er nog weinig leven in het pre-skiseizoen, behalve 1 Paris Hilton-hondje, 2 oosterse dames met wanstaltige hoed en 3 gepensioneerde mannetjes die doen denken aan de Muppets.

Op naar Moab, nog 364 kilometer vanaf Vail. Je komt hier ogen en oren tekort. Het landschap verandert elke minuut, van bergachtig in heuvelachtig, van rotsen in tundra en weiland, in alle kleuren van de regenboog. Terwijl JW rijdt heeft Fen haar handen vol aan plaatjes schieten en het verslaan van onze avonturen. Om 19.00 rijden we Wild West Moab in. Daar blijkt een rally gepland te zijn van motoren en squads, waardoor alle hotels zijn volgeboekt. We kunnen nog wel een condo huren, 5 mijl uit het centrum. Die condo blijkt een prachtige villa met master bedroom, 2 badkamers, jacuzzi, wasmachine, dubbele garage en schitterend uitzicht op de rode rotsen van dit gebied – maar dat ontdekken we pas 's ochtends als we de gordijnen open doen. Na nog een goed gesprek (onder andere over aantal foto- en schrijfmomenten) gaan we met het hoofd bijna leeg slapen.

Trackback van jouw site.

Laat een reactie achter

Blijf op de hoogte

Vul hier je naam en e-mailadres in.
Je krijgt dan een mailtje als we nieuws hebben!

Loading